изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:24 EEST
ПРЕЗИДЕНТЪТ ПЪРВАНОВ ПРИЗОВА НАТО ЗА СЪЮДНИЧЕСКА СОЛИДАРНОСТ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИ В ЛИБИЯ    
Новини Президентът Георги Първанов и Яп де хоп Схефер обсъдиха предстоящата среща на НАТО в Истанбул


Президентът Георги Първанов прие днес генералния секретар на НАТО Яп де хоп Схефер. Това e втора среща между двамата след встъпването на г-н Схефер в длъжност и първа, след приемането на Република България в НАТО.

Обсъден бе дневния ред на срещата на върха на НАТО в Истанбул. Общо бе мнението, че съюзниците следва да вземат отношение по състоянието и перспективите на различните операции под флага на НАТО, включително и в Афганистан. Друга тема на срещата се очаква да бъде положението в Ирак. Генералният секретар на НАТО напомни, че срещата в Истанбул ще се състои само няколко дни преди предаването на суверенитета на иракчаните.

Особено внимание в Истанбул ще бъде отделено на състоянието на въоръжените сили на НАТО, както и на сътрудничеството с други страни и региони. Основното послание от Истанбул трябва да бъде, че Организацията на Северноатлантическия договор е солидарна и обединена пред новите рискове и заплахи, подчерта президентът Първанов. Той обърна внимание също върху необходимостта от укрепването на диалога между НАТО и Европейския съюз.

Държавният глава и върховен главнокомандващ въоръжените сили на България запозна генералния секретар на НАТО с хода на работата по Стратегическия преглед на отбраната.
Георги Първанов постави проблема със смъртните наказания за българските медици в Либия. Той подчерта изключителната чувствителност на този въпрос за Република България и призова за съюзническа солидарност.

Той изрази също увереност, че политиците и държавниците от останалите държави-членки ще направят всичко по техните сили за спасяване на българските граждани.

ПРЕЗИДЕНТСТВО/ФОКУС
 


Сходни връзки

ПРЕЗИДЕНТЪТ ПЪРВАНОВ ПРИЗОВА НАТО ЗА СЪЮДНИЧЕСКА СОЛИДАРНОСТ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИ В ЛИБИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди