изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:36 EET
ОТЛОЖИХА ДЕЛОТО ЗА ЗООПАРКА    
ОбществоПисмено становище на автора на концепцията за Центъра за защита на природата и животните в Добрич д-р Евалд Изенбюгел е готова да представи общината по делото, заведено от фирма "Линия"" за неизпълнение на проекта й за новия зоопарк.

Фирмата съди кметството по Закона за авторското право, тъй като смята, че строителите не са следвали стриктно плана на проекта й.
На съдебното заседание в петък делото бе отложено за 17 юни. И двете страни не са одобрили представената експертиза и са поискали допълнения.
Припомняме, че заради съдебните искове на фирма "Линия" официалното откриване на Центъра за защита на природата и животните на 25 скептември м.г. бе поставено под въпрос. Тогава от "Линия" бяха поискали запечатване на обекта, независимо, че за откриването тук пристигнаха цяла група дарители от Швейцария. Тогава проф. Изенбюгел заяви пред НДТ, че той е авторът на концепцията за зоопарка.
Центърът за защита на природата и животните е уникален за Източна Европа, тъй като представя видове само от този ареал. Той бе включен и в световната програма за опазване на изчезващи видове. През лятото на т.г. се очаква в добричкия зоопарк да се роди първото конче от защитения вид Коне на Пржевалски.
 


Сходни връзки

ОТЛОЖИХА ДЕЛОТО ЗА ЗООПАРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди