изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:49 EET
ДО МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА ПРИКЛЮЧВАТ ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕС    
ОбществоТова прогнозира в Добрич заместник министър-председателят Пламен Панайотов на среща с деловите среди. Правителството не може да си позволи да поставя под въпрос хляба на българските граждани, каза той

Данъчната политика на държавата в посока намаляване на основните видове данъци ще продължи, заяви на среща с деловите среди от Добрич в събота вицепремиерът Пламен Панайотов. В нея участваха още народните представители Веселин Близнаков, Антония Първанова и Енчо Малев, областният управител Иван Иванов, кметове на общини.
Очакваме до месец и половина да приключат преговорите за пълноправното членство на България в ЕС и това е най-голямото предизвикателство пред правителството сега, каза П. Панайотов. Това означавало нова система от правила и изключително висок стандарт, които да позволят на бизнеса да се развива и да осигури високо качество на живот. Вицепремиерът прогнозира, че приемането на България като пълноправен член на ЕС ще означава изключителни трудности за бизнеса, дори за редица производства - преструктуриране, а и ликвидация. След приключване на преговорите, цялата информация за постигнатото по тях ще бъде качена на сайтовете на отделните министерства. Правителството предприемало кампания за разясняване на съдържанието на преговорните глави, но хората искали да знаят основно какво касае различните отрасли.
На въпрос на представителите на бизнеса за облекчаването на визовите условия за туристите от Украйна, П. Панайотов обясни, че всичко, което зависи от българската страна за облекчаването им, е предприето, включително и с разкриване на нови консулства. Арендаторът Димитър Катранджиев припомни, че винаги, когато в Добричка област няма зърно, има проблем с хляба на България. И предложи около 300 000 тона зърно за "Държавен резерв" да се изкупи от българските производители. П. Панайотов заяви, че правителството подхожда, дори с непазарни мерки, за да регулира пазара на зърно, който е един от най-важните пазари. Това означало също, че правителството трябва да следи и наличностите в "Държавен резерв". То не може да си позволи в нито един момент да поставя под въпрос хляба на българските граждани. На въпрос за ремонтиране на пътищата в областта, които обслужват бизнеса, П. Панайотов обясни, че ресурсът за ремонт на пътища ще бъде съсредоточен към отремонтиране на магистрални участъци, включително и в Североизточна България. За съжаление, не сме в състояние да ремонтираме цялата първокласна мрежа, каза вицепремиерът. И добави, че се проучват схеми за концесиониране на отделни пътни участъци. Вицепремиерът похвали кмета на Добрич Детелина Николова, че коефициентът на успеваемост при защита на проекти на общината е 75 на сто, а вече са представени 16 проекта.
 


Сходни връзки

ДО МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА ПРИКЛЮЧВАТ ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди