изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:58 EEST
МАРИЯ НИКОЛАЕВА ОТ СОФИЯ ГРАБНА ГРАН ПРИ    
КултураВицепремиерът Пламен Панайотов връчи голямата награда. Конкурсът беше на много високо ниво, каза председателят на журито Маргарита Хранова

На 29-годишната Мария Николаева от София бе присъдена Гран при на 16-ото издание на Европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев" - Добрич 2004. Отличието й бе връчено лично от вицепремиера Пламен Панайотов. Награждаването и галаконцертът на лауреатите се състояха в петък вечерта в залата на драматичния театър "Йордан Йовков". Първа награда в първата възрастова група журито присъди на Пламена Петрова, втора - на Пола Веселинова и Монислава Недева, трета - на Алина Либкниц и Михаела Диянова. Във втората възрастова група бяха връчени две първи награди - на Елена Иванова и Стефка Емилова. Второто място заеха Елена Стефанова и Пламен Пътов, третото - Дария Бестучко и Дамян Попов от Добрич. Ася Драмсъзова и Искра Калчева станаха първи в третата група. Втора награда бе присъдена на Венцислава Стоилова, а трета - на очарователната Беата от Израел и квартет "Прима. В надпреварата за индивидуални изпълнители четирима от наградените са от Добрич - Пола Веселинова, Елена Иванова, Дамян Попов и Искра Калчева. В конкурса за авторска песен единодушно журито присъди първа награда на песента "Искам да съм с теб" - също дело на добричлии. Тя взе и наградата на Съюза на българските композитори. Текстът, музиката и аранжиментът са на Цанимир Байчев от Добрич, а идеята и изпълнението - на неговия брат Александър. На първо място бе класирана и песента "Само един момент". Втора награда получи "Мираж", а трета - "Докога".
Специалната награда на Организационния комитет на конкурса бе връчена на Наталия Солая от Грузия. И тази година Българското национално радио дава награди за продуциране на песен, обяви Мая Райкова на пресконференция преди награждаването. Миналата година медията връчи 12 такива награди. Две от записаните след това песни влязоха в крайната селекция на 35-ото издание на пролетния радиоконкурс - на Александър Байчев от Добрич и на Анна Овчарова от Варна. Награди за продуциране на песен в студио "Балкантон" обяви и Мартин Кърнолски - на Мария Николаева от Добрич и Стефка Тончева от Търговище.
Дамски клуб "Майчина грижа" учреди нарада за конкурса "Сарандев" - "Щедро сърце". Тази година тя бе връчена на Сергей от дом "Дъга".
"Конкурсът бе на много високо ниво, изключително емоционален" - заяви на пресконференция председателят на журито Маргарита Хранова и допълни: "Пожелавам на организаторите догодина да се справят още по-добре и да има още по-голямо международно участие".
"Сарандев" може да бъде образец за други конкурси... Очарована съм от организацията" - подчерта Весела Райчинова от Израел, която за пръв път е член на журито. Альбина Тупальская пък обяви, че кани всички изпълнители, които са взели първи награди, да участват в Десетия фестивал "Роза ветров" в Москва.
 


Сходни връзки

МАРИЯ НИКОЛАЕВА ОТ СОФИЯ ГРАБНА ГРАН ПРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди