изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:35 EEST
НАД 130 ПРОЕКТА ЩЕ ФИНАНСИРА СОЦИАЛНО ИНВЕСТИЦИОННИЯТ ФОНД    
ИкономикаНад 130 проекта за 27 милиона лева ще финансира през тази година Социално инвестицонният фонд.

Това съобщи изпълнителният директор на СИФ Илия Белитов по време на вчерашната работна среща "Общинското социално партньорство за регионално развитие" в Албена. През първата година от създаването си - 2003 г., фондът е финансирал 85 обекта за над 18 милиона лева. От тях 7 са приключили, очаква се до два месеца да бъдат финализирани още 60 обекта. В 40 процента средствата на СИФ са насочени към ремонт и възстановяване на сгради на учебни заведения, отпускат се средства за изграждането на малки водоснабдителни системи, за социални заведения и др.
Срещата в Албена бе организирана от КНСБ и фондация "Фридрих Еберт" - София. Участваха представители на няколко български синдиката - КНСБ, СБУ, ФСЗ и др, представители на Агенцията по заетостта, Министерството на финансите и Министерството на земеделието и горите. В работата среща участие взеха кметовете на Тервел Живко Георгиев, на Крушари Господин Господинов, на Каварна Цонко Цонев, на Ген. Тошево Димитър Михайлов, зам.-кметът на Добрич Галина Митева, както и представители на местните власти от шуменски, разградски, варненски и др. общини. Дискутирани бяха теми, свързани с тристранното сътрудничество на регионално и общинско ниво, проблемите на заетостта и др. Бяха представени възможностите за кандидатстване с проекти за местното самоуправление пред програмите ФАР и САПАРД, както и приоритетите за т.г. на СИФ.
 


Сходни връзки

НАД 130 ПРОЕКТА ЩЕ ФИНАНСИРА СОЦИАЛНО ИНВЕСТИЦИОННИЯТ ФОНД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди