изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:53 EET
БЮЛЕТИН НА МВР - 18 МАЙ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в България

Пловдив. Пенсионер от града е бил измамен вчера с 4000 лева и 330 долара от трима непознати. Същия ден около 9.30 часа 61-годишният мъж излязъл от пощенската служба, където току-що взел пенсията си. Пресрещнали го двама мъже на видима възраст около 30 години. Те се представили за стари негови познати и го заговорили. Малко след това ги срещнал трети мъж, познат на двамата, който обяснил, че работи в телевизионната игра “Треска за злато”. Той накарал приятелите си да кажат произволно няколко числа. Те уж ги познали, и така спечелили от 100 до 300 лева. После обяснил, че ако желаят по-големи печалби, ще ги включи в играта с по-високи залози. Определил им среща по обяд в барче на бул.”Дунав”. Пенсионерът отишъл на уговореното място с 4000 лева и 330 долара, повечето от които взел назаем. Там мнимият телевизионен служител взел парите и изчезнал с тях. Служители на РДВР-Пловдив продължават работата по разкриването и залавянето на измамното трио.

София. 59-годишен мъж, уличен в извършването на убийство, е задържан в резултат на бързите действия на криминалисти от Трето РПУ и СДВР.
Късно през нощта преди четири дни възникнал скандал между група наркомани и посетители на заведение в столичния квартал „Западен парк”. Разпрата продължила на бул. „Вардар” и завършила със смъртта на криминално проявения Борислав Иванов /25 г./. При първоначалния оглед на местопрестъплението съдебният лекар констатира, че смъртта е настъпила от прободно-порезна рана в шията. По-късно аутопсията установила, че младият мъж е прострелян. В хода на разследването криминалистите се насочили към Любомир П., регистриран от полицията, живеещ наблизо в ж.к. „Красна поляна”. Той имал законно притежаван пистолет и след инцидента се укрил от служителите на реда. Любомир П. е задържан за 72 часа. Материалите по случая са предадени на следствието.

Столичанка, живееща в ж.к. „Люлин” подала жалба в Девето РПУ, че неизвестни са се включили незаконно към телефона й и са навъртели солидна сума с играта „Треска за злато”. Разследващите установили, че телефонните гратисчии са живеещите в същия блок Огнян Л. /34 г./, известен на полицията, и Мая П. /42 г./. Те извършили кражба на импулси и от други три домашни абоната, за да участват в играта. След 24-часово задържане двамата са с мярка за неотклонение „подписка”. Назначена е техническа експертиза, която да установи реално нанесените щети на „ужилените”.

Ловеч. Семеен скандал завърши трагично вчера в луковитското село Ъглен. След пререканията в дома им 67-годишният Георги В.намушкал с нож в гърдите 41-годишният си син Васил. Раненият починал малко по-късно в здравната служба на селото. От мястото на инцидента служители на РПУ-Луковит са иззели нож и кървави дрехи, а Георги В. е задържан за 24 часа в полицейското управление. Образувано е следствено дело.

Плевен. С 5000 лева и 2500 евро се разделила 54 годишна жена от плевенското село Пелишат. Стопанката установила кражбата на 17 май около обяд и веднага подала жалба в РПУ Пордим. Криминалистите изяснили, че тъжителката е улеснила крадеца, тъй като съхранявала спестяванията си в буркан в незаключено избено помещение. Работата по изясняването на случая продължава.

Видин. Самоделно взривно устройство избухнало в нощта на 16 срещу 17 май в пункт за изкупуване на гъби /бивш цех на телефонния завод/. Сигналът за инцидента бил подаден около 10 часа вчера в РПУ-Белоградчик. Огледът установил, че самоделката била поставена под хладилния агрегат на тир-фургон “Термо Кинг”. Взривът, избухнал около 4 часа, причинил щети на фургона и изпочупил стъклата на съседните помещения. При инцидента не са пострадали хора. По случая е образувано следствено дело.

Покана. Традиционното регионално състезание между служители на 14-те противопожарни служби в Софийски регион ще започне утре в 9 часа в Елин Пелин. Организатор е РЗПАБ към РДВР-София. Първата част от надпреварата ще се проведе в противопожарната служби на Елин Пелин, а втората – на градския стадион. Огнеборците ще се състезават в дисциплините: 100 метра пътека с препятствия и щурмуване на третия етаж на учебна кула със стълба, щафета 4х100 метра с препятствия и бойно разгръщане. Ще бъдат излъчени индивидуални и отборни победители. Каним колегите, които проявяват интерес, да отразят състезанието.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 18 МАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди