изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:03 EEST
ДВА БЪЛГАРСКИ КОРАБА СА АРЕСТУВАНИ В УКРАЙНА    
По светаЗадържани са каварненският "Скитник" и варненският "Посейдон"

в. Монитор, 19.05.2004
Каварненският кораб "Скитник", за когото "Монитор" писа вчера, че е в неизвестност от началото на месец май, е арестуван на 4 май в украинския град Велково, съобщи собственикът Панайот Дяков. Заедно със "Скитник" е задържана и варненската лодка "Посейдон" с четиричленен екипаж от село Българево. На борда на "Скитник" е имало 2 тона уловена акула. Според Панайот Дяков, срещу неговия екипаж веднага било образувано и гледано съдебно дело за конфискуване на плавателния съд. В момента тече процедура по обжалване решението на магистратите. Собственичката на "Посейдон" Любов Петрова пък била глобена с 4 000 долара.
"В Англия се издава каталог за цял свят, в който са упоменати милните, рибните и икономическите зони на всяка държава. В този каталог обаче държавите България, Румъния и Украйна липсват, защото няма подписано споразумение между трите страни и всяка твърди, че морето е нейно", обясни каварненският рибар Николай Манолов. Според него, капитанът на "Скитник" Валентин Иванов и останалите трима рибари на кораба се намирали на 100 мили от украинските брегове и били спокойни, че не извършват нарушение. Лицензът на всички български рибари е за улов в Черно море, без да е упоменато откъде докъде имат право да хвърлят мрежите. Румънците и украинците не ловят акула поради липса на оборудване и нашите рибари използват това, каза Манолов.
Миналата година на 27 ноември "Скитник" бе арестуван от украински граничен катер. На борда му бяха намерени 60 прясно уловени акули и 4 ската. Тогава, благодарение на намесата на консула ни, каварненци бяха освободени, а собственикът Панайот Дяков плати общо 15 000 лева санкции.
БАЛЧИК ИНФО

 


Сходни връзки

ДВА БЪЛГАРСКИ КОРАБА СА АРЕСТУВАНИ В УКРАЙНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди