изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:21 EEST
* В ПРИЕМНАТА НА РЕДАКЦИЯТА    
НовиниИЗОСТАВИХА ОСТАРЯЛАТА СИ МАЙКА БЕЗ ПОДСЛОН

И трите й деца не искали да се грижат за нея. Кметът на село Стажер и социални работници търсят изход от ситуацията


Възрастна жена от село Стожер е била изгонена във вторник от близките си и два дни е прекарала в кметството на с. Стожер. За това сигнализира вчера в редакцията на НДТ нейна позната, която потърси вестника ни за съдействие.
Йовка Кръстева, която е на повече от 70 години, за пореден път била изгонена от собствения си дом от дъщеря си и зет си. Нейната позната разказа, че е болна от диабет и че е със силно увредено зрение.
Още докато бил жив съпругът й, жената дарила половината от къщата си на едната си дъщеря. Тя обаче сега не искала да се грижи за нея. Йовка имала още една дъщеря и син, които също не искали да я гледат. Преди десет дни тя пак била изгонена от роднините си, тогава я приютила братовчедка.
Действително жената прекара два дни в кметството, каза за НДТ кметът на Стожер Кръстьо Милков. През нощта спала при нейна позната. Кметът сигнализирал още във вторник дирекция "Социално подпомагане" в община Добричка.
Вчера селото е било посетено от директора на ДСП Соня Георгиева. За НДТ тя разказа, че в момента Йовка Кръстева обжалвала дарението, което е направила на дъщеря си, и искала да си живее в къщата. Жената била I група инвалид с чужда помощ, получава от ДСП средства за транспортни разходи, обслужвана е от Домашен социален патронаж. През миналия отоплителен период е получила и твърдо гориво по енергийната програма на МТСП.
Йовка отказвала да бъде настанена в дом. В Стожер имало къща на свободен наем, където, вероятно, възрастната жена ще бъде настанена. Ще се поиска от ОбС на община Добричка да й се отпусне еднократна помощ от 50 лева, за да покрие наема. С. Георгиева каза още, че ще разговаря и с близките на Йовка. Възрастната жена може, ако желае, да подаде искова молба, с която да поиска те да се грижат за нея.
НДТ
 


Сходни връзки

* В ПРИЕМНАТА НА РЕДАКЦИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди