изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:30 EEST
КЪЩАТА НА ЙОВКОВ СЕ ПРЕВРЪЩА В ПЛАТНО ЗА ГРАФИТИ    
КултураСлед поредното боядисване на фасадата, тя отново е изрисувана с разноцветни спрейове, флумастери, включително и с червило





Експозицията от къщата-музей "Йордан Йовков" вече е върната там, след като е поставена сигнално-охранителна техника. Това съобщи за НДТ Кремена Митева от отдел "Литература и други изкуства" на Историческия музей. Експонатите бяха изнесени от къщата в началото на миналата година - след поредната кражба, когато неизвестни отмъкнаха лампа, свещник и котленски килим. Освен че има СОТ, през деня къщата се пази от пазач, назначен от началото на тази година по програмата "От социални помощи към осигуряване на заетост". Неговото работно време обаче е от 8 до 17 ч.
Така един от основните проблеми продължава да бъде невъзможността да се опазят от драсканици стените на къщата. Поредното боядисване музейните работници са направили сами съвсем наскоро. Стените са минати с фасаген отвън, за да се освежат. Заради напръскания спрей, се наложило на места мазилката да бъде къртена, защото новият слой боя не го покрива. Лакирани са и дограмите. Само два дни след това обаче на задната стена отново се появили графити, каза Кр. Митева, имало дори и надпис с червило "Весела Коледа".
"Искаме пари за ремонт, а те отиват в бездънна яма" - коментира още Кр. Митева и допълни: "След броени дни вече не си личи, че нещо е правено". В момента Историческият музей разработва проект към Националния фонд "Култура" за отпускането на средства за поставянето на стабилна ограда, като това евентуално би могло да разреши проблема.
 


Сходни връзки

КЪЩАТА НА ЙОВКОВ СЕ ПРЕВРЪЩА В ПЛАТНО ЗА ГРАФИТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди