изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:42 EEST
TE WASHINGTON POST ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИ    
По светаThe Washington Post: Несправедливост в Либия

Докато темата Ирак занимава целия свят, либийски взвод за разстрел очаква шестима невинни здравни работници, се посочва в писмо, изпратено в редакцията на вестник The Washington Post. Авторът на писмото Майкъл Джарвис посочва, че смъртната присъда на палестинския лекар и петте медицински сестри е последното в серията от ужасяващи събития, започнали в началото на 1999 г. след ареста им по обвинения в умишлено заразяване на 426 деца в болница “Ал Фатех” в Бенгази с вируса, който причинява СПИН.
Проучване, по искане на либийското правителство и ръководено от проф. Люк Монтание, откривателя на вируса на СПИН, е установило, че инфекцията най-вероятно е в резултат на лоша хигиена. Най-важното е, че епидемията в болницата е избухнала повече от година, преди обвинените да постъпят на работа там и е продължила след ареста им.
Редица международни организации, сред които и Amnesty International и ЕС, отправиха критики по повод тази съдебна практика. Заради Ирак, обаче, случаят с медиците се подминава. Авторът отбелязва, че докато Либия търси начини за сближаване със Запада, фокусът на медиите върху Ирак не трябва да отклонява обществено внимание от този случай, призовава Майкъл Джарвис от щата Орегон.

ФОКУС
 


Сходни връзки

TE WASHINGTON POST ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди