изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:44 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 19 И 20 МАЙ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

20 май**********

София. Патрул на Трето РПУ залови грабител, вилнял в централната част на столицата. Славчо С./29 г./, регистриран за различни престъпления, осъждан, и двама съучастници нападнали на бул. „Хр. Ботев” 32-годишен столичанин. Тримата го пребили и му взели пари и мобилен телефон. С прокурорско постановление Славчо С. е задържан за 72 часа в ареста. За подобно престъпление е задържан за 24 часа в Осмо РПУ и Сабин З./19 г./, който със сила отнел мобилния телефон на 24-годишен младеж в кафене в ж.к.”Дружба”. Той продал телефона в заложна къща.

532 компактдиска с незащитени авторски права бяха иззети при полицейска проверка на служители от Първо РПУ. Нелицензираните дискове са иззети от Орлин А./27 г./, който ги разпространявал в района на улиците „Калиманци” и „Велчо Атанасов”. По случая е образувано дознание, на продавача е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Двама измамници бяха разкрити от служители на „Икономическа полиция” след проверки на техни сделки. Мартина Д./39 г./, известна на полицията, изготвила фалшиво пълномощно, свързано с изкарването от страната на автомобили, взети на лизинг от различни фирми. Тя е разпитана от служители на „Икономическа полиция” при Пето РПУ и с постановление на прокурор е задържана в ареста за 72 часа. След сигнал за извършена измама при продажба на недвижим имот, получен в Девето РПУ, е разкрита още една измамница.

Стефанка А./45 г./ от ж.к.”Люлин” заблудила столичанин и му продала апартамента си, без да го уведоми, че той е с ипотека към ДСК-„Жилищно кредитиране”. По този начин тя нанесла на купувача вреда в размер на 21 000 лева. По случая е заведена преписка, материалите са предадени в прокуратурата за образуване на предварително производство.

Кюстендил. Крадец бе заловен на местопрестъплението, след като собственикът на разбитото жилище звъннал на тел. 166. Прибирайки се към 01,30 часа стопанинът забелязал, че входната врата на апартамента му е разбита, а вътре някой шета. Той веднага се обадил на 166. Пристигналите на мястото полицаи намерили в жилището Марин Г./37 г./, известен на полицията. Взломаджията натъпкал торбата си с дрехи, парфюми, части от брави и тъкмо се канел да си тръгва. Той ще остане в ареста за 24 часа, по случая е образувана преписка.

Севлиево. Вчера РПУ Севлиево е получен сигнал от 34-годишен габровец, че около 20.00 часа, в кафе-аператив в с. Стоките, общ. Севлиево, двама мъже са му нанесли побой и са отвлекли 31-годишната му приятелка. Похитителите се придвижвали с "Опел Калибра".След проведени издирвателни мероприятия е установено, че автомобилът е отпътувал в посока Габрово и е бил управляван от Георги Й. / 36 г./. Заедно с него е пътувал и Генади М./44 г./ също от Габрово. Според показанията на потърпевшия, причина за инцидента са неуредени финансови взаимоотношения. Около полунощ вчера, Георги Й. и Генади М. са задържани в заведение в центъра на Габрово. Жената, която е била с тях, е освободена. Двамата са задържани за 24 часа. Работата по изясняване на случая продължава. В РЗБОП е образувано дознание.

Пловдив. Трима младежи бяха задържани за 24 часа във ІІ РПУ, след като бяха заловени с краден автомобил. Вчера след получен сигнал от граждани полицейски патрул е задържал Васко С./ 23 г./ , Гюнай М./ 23 г./ и техен 15-годишен приятел. Тримата се придвижвали с каруца, върху която бил натоварен автомобил “Форд Фиеста”. Колата, която не е в движение, била открадната от улица “Белмекен”. Младежите обяснили, че фордът им бил продаден, но собственикът на автомобила отрекъл твърдението им.

Перник. 49- годишен мъж загина на място след удар от автомобил тази нощ. Инцидентът е регистрирани 10 минути след полунощ на главен път Перник –София, на около 100 метра след бензиностанция “Лео”. Цветан К. най-вероятно е пресичал магистралата, когато е бил блъснат от неизвестен до момента автомобил. Колата-убиец напуснала местопроизшествието. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия за установяване на автомобила и водача му. РДВР- Перник умолява гражданите, които имат някаква информация във връзка със случая, да се обадят на тел. 166 или в най-близкото РПУ. Анонимността им е гарантирана.

19 май******************

София.След подадена жалба в Пето РПУ от столичанка, която късно вечерта била нападната и ограбена на ул. „Кешан”, криминалистите от РПУ разкриха по дадените описания един от извършителите. Криминално проявеният Бейхан М./21 г./ с негов съучастник нанесъл побой на пострадалата и насила й отнел пари, мобилен телефон и различни вещи. Същият в момента се укрива от полицията и е обявен за принудително довеждане. Други трима негови „колеги” са уличени в извършване на грабеж в с. Владая. Георги Б./20 г./, Володя А./20/ и непълнолетният С.Н. /17г./ - и тримата от Владая, нападнали след полунощ 23-годишен жител на селото и насила му отнели скъп ръчен часовник и газов пистолет. Материалите за извършеното от тях са изпратени в СРП за образуване на предварително производство.
В Трето РПУ е задържан крадецът Кирил С./21 г./, регистриран за различни престъпления, от кв.”Факултета”, който свалил на ул. „Зайчар” част от покривна конструкция. Срещу него е образувано дознание, наложена му е мярка за неотклонение „подписка”.
Взломаджия, обявен за издирване бе заловен от криминалисти на Девето РПУ. Зависимият от наркотици Рашко Г. /31 г./, криминално проявен, осъждан, разбил входната врата на магазин в ж.к. „Обеля” и отмъкнал хранителни стоки и цигари. Негово дело е кражбата на радиокасетофон и други вещи от автомобил в ж.к.”Връбница”. Взломаджията е приведен в Софийския централен затвор с мярка „задържане под стража”.
През изминалото денонощие албанска гражданка и 14-годишно момиче са нападнати в Борисоватга градина и на спирка в ж.к.”Надежда” от двама непознати, които насила им отнели мобилни телефони. След взломяване на алуминиева рамка на билетен център на пл. „Лъвов мост” крадци отнесли различна валута на стойност 10 500 лева. Снощи в дежурната на Осмо РПУ бе получен сигнал за горящ автомобил в гората преди с. Железница. Леката кола „Сеат Толедо”, без регистрационни номера, е изгоряла напълно. На място е извършен оглед от дежурна оперативна група към РПУ и от експерт на столичната пожарна. Има данни за умишлен палеж, работата по случая продължава.

Бургас. Двама 27-годишни бургазлии са били задържани вчера от криминалисти от Първо РПУ. При направената им проверка в района на бл.13 в комплекс “Зорница” в един от тях- Мартин Т. са открити 54 пакетчета с кафяво прахообразно вещество. При направеният по-късно полеви тест пробата е реагирала на хероин. Работата по случая продължава. Също вчера служители от Трето бургаско РПУ открили и иззели от дома на 18-годишния Станислав П. от с. Черно море, 94 ръчно свити цигари с канабис, около 150 насипни грама от същата дрога, машинка за свиване на цигари, а също 71 картона цигари “Марлборо”, без бандероли и с неустановен произход. По случая е образувано следствено дело.

Ямбол. След специализирана полицейска операция за 24 часа в ареста на РПУ са задържани двама непълнолетни жители на града, заподозрени в продажба на марихуана. На мястото на задържането- пред интернет клуб, са открити и иззети 24 цигари. По случая е образувано следствено дело.

Карлово/Враца/Средец/.Четири снаряда са били намерени вчера в местността “Санър дере” край карловското село Васил Левски. Кметът на селото уведомил за случая РПУ-Карлово. Районът е отцепен от полицията и ще бъде охраняван до обезвреждането им . Служителите от РПУ-Карлово установяват произхода на снарядите и начина, по който са попаднали там. Около 20 часа снощи жител на врачанския квартал ”Кулата” намира артилерийски снаряд в местността “Орешак”, на 50 метра. от ж.п. линията, посока Враца-Криводол. Полицаи РПУ охраняват заградения район. Вчера и служители РПУ Средец са получили съобщение за намерена в близост до р.Средецка учебна армейска мина. Районът е охраняван до идването на специалисти, които обезвредили мината.

Пловдив. Бързо полицейско производство е образувано срещу Радостин Г./29 г/, който нанесъл побой на своя бивш работодател. В понеделник около 20 часа в района на автомивка на ул.”Царевец” Радостин набил 38-годишния мъж и му отправил закани за убийство. Автапотрули на Второ РПУ и служители на частна охранителна фирма задържали на място побойника. Установено е, че той бил обявен за общодържавно издирване по дознание от миналата година на същото РПУ. Срещу него има още две неприключени досъдебни производства пак в същото управление.И трите дознания са за кражби. Радостин е задържан за 24 часа в полицейското управление.

РДВР-София. Полицаи от РПУ-Пирдоп, Луковит и Бяла Слатина разкриха грабеж в Златица на 13 май т.г. Задържани са тримата извършители. Преди да ударят адреса, те разполагали с предварителна информация- собственичката носела вкъщи парите от дневния оборот на магазина си. Когато тя тръгнала за работа, авторите на замисъла пристъпили към действие. В жилището обаче бандитите заварили дъщерите й- на 24 и 28 години. След като ги заплашили с нож и вързали ръцете им, тримата им отнели четири златни пръстена, 600 лв. и два мобилни телефона. Потърпевшите успели бързо да се освободят и сигнализирали в полицията. След проведените издирвателни действия на 15 май уличените Иван З. /33 г./ от гр. Златица, Радко Б. /24 г./ от гр. Златица и Росен И. /21 г./ от с. Дерманци са задържани и отведени в РПУ-Пирдоп с полицейска мярка за 24 часа, която впоследствие е променена в 72-часова. Откраднатите вещи са открити. Иван З. е осъждан за грабеж, лежал е 14 години в затвора. От декември 2003 г. е на свобода. В хода на разследването пирдопските полицаи разкрили и взломна кражба от жилище в Златица, извършена на 6 май от Радко Б. Оттам той откраднал видео, две якета, велосипед. Вещите са открити и иззети.

Петрич. Неистинска банкнота от 100 щатски долара иззеха служители на РПУ в града. Около 10 часа вчера в управлението е получено съобщение от Славчо Г., крупие, че предната нощ неизвестен клиент на игралната зала е прокарал в обръщение банкнота от 100 долара. Направена по-късно проверка доказала, че тя е фалшива.По случая работи в РПУ-Петрич.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 19 И 20 МАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди