изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:45 EEST
ЛЕКАРСТВЕНА КРИЗА И СМЪРТ ЗА ПАЦИЕНТИ В БОЛНИЦИТЕ ПРОГНОЗИРАТ ОТ КНСБ    
ПолитикаКНСБ против избора на новия шеф на БНТ, застава зад Поля Станчева за шеф на БНР

Иде криза за лекарства, криза за лекарската гилдия и смърт за пациентите - това пророкува вчера лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов в Добрич - на пресконференция, в която участва цялото ръководство на синдиката. Тук бяха зам.-председателите Иван Кокалов, Пламен Димитров, Валентин Никифоров, както и изпълнителните секретари Чавдар Христов и Пламен Нанков. Според синдикалистите, апокалиптичната прогноза за здравеопазването се дължи на факта, че не е преведен до момента нито лев от обещаните 8 милиона за покриване на задълженията за централизирани доставки на лекарства и 10 милиона за покриване дълговете на високотехнологичните болници - областни МБАЛ и университетски болници. За да бъде решен проблемът, е нужно от 2005 г. 6 на сто от брутния вътрешен продукт да се заделя за здравеопазване, смята д-р Христов.
С приемането на последните промени в Кодекса на труда, синхронизирането на българското законодателство с европейското в тази сфера, ще приключи, каза Чавдар Христов. Той припомни, че промените предвиждат въвеждане на законна лихва при забавяне на възнагражденията и определяне на минимално трудово възнаграждение.
Д-р Христов оповести вчера становищата на синдикалните организации в двете държавни национални медии за избора на директори. В декларацията на общото събрание на пълномощниците на БНТ се казва, че "не приема избора на г-н Владков за генерален директор на БНТ и иска оставката на СЕМ, осъществил този избор". В становището относно избора на генерален директор на БНР се изразява подкрепа за сегашния директор Поля Станчева.
Оповестено бе, че КНСБ се включва в кампанията "Играйте честно на Олимпиадата" и ще бъде отправен апел към всички световноизвестни компании за производство на спортни облекла - фирмите, на които те възлагат поръчки, да изпълняват трудовите правила на Международната организация на труда. Ако се установят нередности в тези шивашки фирми у нас, ще бъдат подавани сигнали до мултинационалните компании, за които те работят, за да спрат поръчките за тях, каза още Ж. Христов.
НДТ
 


Сходни връзки

ЛЕКАРСТВЕНА КРИЗА И СМЪРТ ЗА ПАЦИЕНТИ В БОЛНИЦИТЕ ПРОГНОЗИРАТ ОТ КНСБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди