изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:59 EEST
СВЕТОВНИТЕ СИНДИКАТИ СЕ ЗАСТЪПВАТ ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ НИ СЕСТРИ В ЛИБИЯ    
ОбществоВчера в присъствието на ръководството на КНСБ в храм "Свети Георги" бе отслужен водосвет за здравето и спасението на българските медицински сестри в Либия

В храм "Свети Георги" в Добрич вчера бе отслужен водосвет за здравето и свободата на осъдените български медицински сестри в Либия. Това е вторият молебен, организиран от лидера на КНСБ д-р Желязко Христов, след този в деня на трагичната вест - 6 май, каза самият той пред журналисти вчера.
Лидерът на КНСБ огласи в Добрич сигналите писма, които КНСБ и КТ "Подкрепа" са изпратили до генералните секретари на Европейската конфедерация на профсъюзите Джон Монкс и на Световната конфедерация на профсъюзите Гай Райдър. В тях се заявява, че няма български медик, който би причинил страдание на болен умишлено, затова синдикатите са категорични, че българските медици са невинни.
Въз основа на тези сигнални писма Дж. Монкс и Г. Райдър са изпратили писмо до президента на Либия Моамар Кадафи. В него се настоява случаят да бъде преразгледан и да се осигурят гаранции за справедливо правосъдие при спазване на основните човешки права, достойнството и международните правови стандарти. Те са изпратили писма и до генералния секретар на световната християндемократическа конфедерация, както и до главния секретар на профсъюзите на Тунис.
Предстои на 28 май да бъдат обявени и резултатите от организираната от КНСБ и КТ "Подкрепа" подписка. Има информация, че до момента са я подкрепили поне 50 на сто от заетите у нас.
Самият Желязко Христов ще говори за проблема със смъртните присъди на българските медицински сестри в пленарната зала в сградата на ООН на редовната сесия на Международната организация на труда. Апел за солидарност с вдигната в юмрук ръка д-р Христов е отправил и снощи при откриването в Албена на четвъртите работнически игри, в които участват над 1500 души от 26 страни от три континента.
НДТ
 


Сходни връзки

СВЕТОВНИТЕ СИНДИКАТИ СЕ ЗАСТЪПВАТ ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ НИ СЕСТРИ В ЛИБИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди