изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:42 EET
ЛЕКАРКА С НЕМЪРЛИВОСТТА СИ Е ПРИЧИНИЛА СМЪРТТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ    
ОбществоВарненският апелативен съд ще гледа дело по жалба на лекар, причинил смърт по непредпазливост


Варненският апелативен съд ще гледа въззивно наказателно дело от общ характер, образувано по жалба, подадена от адвоката на 29-годишната Садифе Исмаилова.
С присъда на Окръжен съд – Силистра от 28 януари 2004 г. Исмаилова е призната за виновна в това, че на 6 октомври 2001 г в гр. Тутракан, като дежурен лекар – ординатор в ЦСМП, поради немърливо изпълнение на дейност, представляваща източник на повишена опасност, нарушавайки Наредба № 25 от 4 ноември 1999 г. и Правилника за устройството и дейността на ЦСМП, е причинила смъртта на 20-годишния Станислав Трифонов.
Съдът е наложил на Исмаилова наказание лишаване от свобода за срок от 2 години, ефективното изтърпяване на което се отлага с 5-годишен изпитателен срок. Със същата присъда Исмаилова е лишена от правото да упражнява лекарска професия за срок от 3 години след влизане на присъдата в сила. Исмаилова е осъдена да заплати 10 000 лева обезщетение за причинените неимуществени щети на майката на починалия.
В постъпилата жалба се иска присъдата да бъде отменена. Постъпила е и жалба от гражданския ищец, в която се иска въззивната инстанция да присъди пълния размер на поисканото обезщетение, а именно 20 000 лева.
ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

ЛЕКАРКА С НЕМЪРЛИВОСТТА СИ Е ПРИЧИНИЛА СМЪРТТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди