изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:08 EEST
ВАЛЕРИ БОЖИНОВ - НАЙ-МЛАДИЯТ ФУТБОЛИСТ НА ЕВРО 2004    
Евро 2004Най-младия футболист на финалите на Евро 2004 най-вероятно ще бъде българин - нападателят на Лече Валери Божинов. Това показва справката със съставите на повечето от финалисти в Португалия. В деня на откриването на шампионата - на 10 юни, нашият ще бъде на 18 г., 3 м. и 27 дни. До момента своите отбори не са обявили Латвия и Германия, но там е малко вероятно да се появи съперник на Божинов.



Средната възраст на българския отбор пък е 27 г. и 8 месеца. Най-млад е Божинов, а най-възрастен - халфът на Левски Даниел Боримиров, който на 15 януари навърши 34 г. На толкова, но през октовмри ще стане и вратарят Здравко Здравков.
Средният ръст на нашите е 182,8 см, а средното тегло - точно 75 кг. На ръст без конкуренция е халфът на Кайзерслаутерн Мариян Христов - 193 см. Най-тежки пък - по 85 кг, са Здравков и левият бек Ивайло Петков. С най-малки габарити - е халфът на АЕК Милен Петков - ръст 174 см, тегло 68 кг.
Левски е отборът с най-много представители в "А" отбора ни за европейското. "Сините" дават 4 играчи - Димитър Иванков, Илиян Стоянов, Даниел Боримиров и Георги Чиликов. С толкова е и Литекс - Здравко Здравков, Росен Кирилов, Златомир Загорчич и Зоран Янкович, но последният, въпреки че през пролетта игра за ловчанлии, е собственост на китайския Далиен шъдъ.
Общо 11 души от българския шампионат е повикал селекционерът Пламен Марков. Останалите 12 са от чуждестранни отбори. Най-много са от Германия - Христов, Мартин Петров и Димитър Бербатов, а по двама играят в Украйна (Предраг Пажин и Георги Пеев), и в Турция (Ивайло Петков и Здравко Лазаров).
Четирима са ергените в отбора - Бербатов, Божинов, Владимир Иванов и Кирил Котев. От тях единствено Бербатов и Котев са свободни, поне по документи. Владимир Иванов живее с приятелката си, от която има дъщеричка. Божинов също дели един покрив с гаджето си в Италия. Към ергените все още се числи и Владимир Манчев, който обаче се жени на 30 май. Разведените в отбора са двама - Предраг Пажин и Георги Чиликов. Първият обаче планира съвсем скоро да се ожени за украинската си приятелка.
в-к "Сега"
 


Сходни връзки

ВАЛЕРИ БОЖИНОВ - НАЙ-МЛАДИЯТ ФУТБОЛИСТ НА ЕВРО 2004 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди