изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:00 EET
ДОБРИЧКИЯТ ВОЛЕЙБОЛ ДОМИНИРА В АЛБЕНА    
ТуризъмОт 19 до 23 май в КК”Албена” се проведе Третият открит балкански работнически спортен фестивал “Балканите канят за мир”.

С участващите 23 страни от три континента в 16 вида спорт, това мероприятие се превърна в една мини олимпиада.
В състезанията по волейбол /плажен и в зала/ се включиха и двама представители на град Добрич. “Иванов клуб” /ЕТ”Иван Иванов”/ участва и в двете спортни надпревари, а “Кронос волей” /“Кронос консулт”ООД/ се включиха само в плажния волейбол. Представянето на двата добрички клуба показа,че волейболната школа в нашия град е още жива.
Волейболистите от “Иванов клуб” /подсилили редиците си с двама волейболисти от друг добрички отбор -“Екип-16”/ победиха безапелационно своите противници в предварителната група на волейбола в зала с по 2:0 гейма – “НЕК” София и “Нефтена рафинерия Панчево” - Сърбия и Черна гора. В четвъртфинала след много оспорвана борба добричлии се наложиха с 2:1 гейма над участника в републиканската ни “Б” група – волейболистите на “АЕЦ” - Козлодуй. За невъздържаното си държание още в началото на срещата бе изгонен играещият треньор на “атомниците”. Полуфиналната среща срещу представителите на Израел приключи само за 32 мин. – победа с 2:0 гейма за “Иванов клуб”. Финалът между добричките волейболисти и представителите на “Синдикат НИС Белград” от Сърбия и Черна гора бе истинска наслада за множеството зрители, заели места в спортната зала на курортния комплекс. Волейболистите на “Иванов клуб” започнаха със самочувствие мача и поведоха в геймовете. Вторият бе за представителите на западните ни съседи. Следващите два гейма бяха игра на нерви, като съперниците си поделиха по един. В тай-брека волейболистите от Сърбия и Черна гора,сред които имаше и двама участници в тамошната “А” група, наложиха своя стил на игра и спечелиха срещата с 3:2 гейма.
На плажния волейбол двата добрички отбора бяха сред приятните изненади на турнира, предвид първото си участие на такъв форум.
Волейболистите от “Кронос волей” попаднаха в трудна група с трима чуждестранни представители – на Македония, Франция и Латвия. Безпроблемно добричлии се наложиха с 2:0 гейма над югозападните ни съседи от Македония. Във втория им мач с Франция съдиите допуснаха поредица от грешки в ущърб на нашите волейболисти и победата с 0:2 гейма грабнаха французите, които по-късно спечелиха и сребърните медали в шампионата. Третият мач на “Кронос волей” в предварителната група бе срещу представителите на Литва. Само чиста победа с 2:0 осигуряваше участие на добричките волейболисти в четвъртфиналите. Но отново се намесиха представителите на “спортната Темида” от град Варна с две-три спорни отсъждания, все в полза на латвийците. “Кронос волей” спечелиха срещата с 2:1 гейма, но отпаднаха от по-нататъшната борба след получилата се “въртележка” в групата. Като малка утеха за тях бе купата за “Феър-плей”, връчена на отбора на официалното закриване.
Волейболистите от “Иванов клуб” имаха повече шанс при жребия и попаднаха в лека предварителна група заедно с отборите на “Електроразпределение” - Варна, “НЕК” - София, и “Електроразпределение” - Белград. Три победи им осигуриха участие сред 8-те най-добри състава. В четвъртфинала добричлии се наложиха с 2:0 гейма над отбора на “Електроснабдяване” - София. Полуфиналната среща ги изправи срещу представителите на Франция. След по-технична игра, победата с 2:1 гейма грабнаха френските волейболисти. В утешителния финал за 3-4 място състезателите на “Иванов клуб” трудно, но напълно заслужено победиха с 2:1 гейма за втори път състава на “Електроразпределение” - Белград, и се окичиха с бронзовите медали.
Победители в плажния волейбол станаха състезателите на “Кармекс” - Варна, в чийто отбор имаше и състезател, роден и играл в нашия град.
Равносметката от участието на добричките волейболисти в този работнически спортен фестивал е повече от положителна – дванадесет представители на волейболната ни школа се завърнаха с два комплекта медали /сребърни и бронзови/ и три купи.
ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

ДОБРИЧКИЯТ ВОЛЕЙБОЛ ДОМИНИРА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди