изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:43 EEST
ЗАТВОРИХА ПЪТЯ ОТ БАЛЧИК ЗА АЛБЕНА    
ТуризъмКомисия реши, че е изключително опасен. Виладжии негодуват, че трябва да заобикалят през Албена, за да стигнат до плажа

Комисия, назначена от кмета на Балчик Красимир Михайлов, за да извърши оглед на участъка между Балчик и курорта Албена, където миналата седмица се срутиха около 30 кв. м земна маса, е излязла със становище, че той е изключително опасен. В комисията са били включени представители на областна управа, община Балчик, "Геозащита", "Гражданска защита"-Добрич и Балчик, РПУ - Балчик. Тя единодушно е решила, че участъкът от Албена до пътна връзка Момчил е изключително опасен - имало паднали камъни, отводнени райони с потенциални свлачища. Затова е издадена заповед на кмета от 21 май, с която незабавно се забранява движението на хора и автомобили в участъка от пътната връзка Момчил до Албена. Заповедта предвижда до 23 май всички автомобили да напуснат района на Дамбата, като на общинското предприятие "БКС" се възлага да затвори и сигнализира затворената пътна връзка.
Целта на заповедта и привеждането й в изпълнение незабавно се налага, за да няма човешки жертви, коментира пред НДТ зам.-кметът на Балчик Живко Неделев. Той обясни, че тя е връчена на началниците на РПУ-Балчик, РПУ-Албена, РС "ПАБ" в Балчик и Албена, курорта Албена, запознати с нея са и всички собственици на имоти в района. Като авариен се предвиждало да се ползва входът при бариерата пред заведението "Арабела". При пътна връзка Момчил били поставени бетонни блокове.
По повод негодуванието на собственици на вили край Албена за това, че със затварянето на пътя, се препятства и единствената пряка връзка от вилната зона към плажа, Ж. Неделев обясни, че за целта може да се използва пътят през курорта Албена. Той добави, че предстои да се извърши проверка дали и доколко обектите в тази част на Дамбата отговарят на Закона за устройство на територията и дали се налага премахването на някои от тях.

 


Сходни връзки

ЗАТВОРИХА ПЪТЯ ОТ БАЛЧИК ЗА АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.55 секунди