изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:12 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 24 И 25 МАЙ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

БЮЛЕТИН ОТ 24 МАЙ

НСГП. Двама български граждани, направили опит да изведат незаконно от страната 10-годишно момиче, са задържани от граничните полицаи на РГС-Русе. Вчера около 14 часа на ГКПП – Дунав мост е спрян за проверка лек автомобил с българска регистрация. В колата, заедно с А.Ф. /35 г./ и Е.М. /38 г./ е пътувало и детето. Двамата мъже представили документите си и пълномощно за малолетното момиче. От извършената допълнителна справка станало ясно, че пълномощното е фалшиво. По случая е образувано дознание.

ПЕРНИК. Двама насилници са задържани за 24 часа в ареста на РДВР-Перник.Вчера 35-годишна жена подала жалба в регионална дирекция. Пред полицаите тя разказала, че предишната вечер се качила в колата на неин познат, който я откарал насила в къща в кв. „Даскалово”. Там с нея се гаврили седем души, които тя знаела по физиономия. Последвали бързи и професионални действия на служителите на реда, довели до светкавичното залавяне на познатия на жената Пламен П. /29 г./ и на единия от „бабаитите” – Росен Г. /32 г./. Предприети са мерки за задържането и на останалите от групата.

БЮЛЕТИН ОТ 25 МАЙ

София. Вчера, около 19.30 часа в дежурната на Трето РПУ е получен сигнал за ранен в гърба младеж, приет за лечение в Института „Пирогов”. При последвалите бързи оперативно-издирвателни действия полицейските служители установяват, че 23-годишният пострадал е в кафене „Стоте долара” в ж.к. „Света Троица”. Заловен е нападателят – Асен Д./33 г./, жител на същия комплекс, регистриран от полицията. Той е задържан за 24 часа в ареста.

Двама крадци бяха установени от служители на Пето РПУ след техни „посещения” в жилища в ж.к.”Хаджи Димитър” и в кв. „Ботунец”. Криминално проявеният Ицо К./28 г./, по прякор „Боби”, осъждан, изнесъл от първия дом техника, накити и пари, а малолетната Н.Г./13 г./ от кв. „Челопеч” се „сдобила” със сребърни накити и 170 лева от жилище на столичанка. На Ицо К. е наложена мярка „подписка”, а малолетната е разпитана и предадена на родителите й, след което материалите са пратени в прокуратурата.

През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани 26 криминални престъпления. Три столичанки станаха жертви на грабители на бул. „Цариградско шосе”, на ул. Светлоструй” и до ул. „Мара Бунина”, като принудително се разделиха с мобилни телефони, пари, лични документи и вещи. Жителка нас. Дебово, Плевенско също бе нападната на бул. „Хр. Ботев” от непознат мъж, който насила й отнел чанта с пари, документи и мобилен телефон.

Взломаджии проникнаха в две жилища на бул. „Витоша”, на бул. „Цар Борис Трети” и в офис на столична фирма в ж.к. „Хиподрума”, като отнесоха скъпа техника, пари, валута, златни накити и различни вещи.

Перник. Със съдействието на служители на ДНСП, полицаи от РДВР и от регионалното звено за борба с организираната престъпност задържаха перничанин, изнудвал за откуп собственичка на открадната лека кола. 1500 лева са искани за автомобила, отнет противозаконно на 20 май т.г. След случката собственичката веднага подала сигнал в РПУ в града. По време на акцията, проведена на 23 май Райчо Е./41 г./ е хванат в момента на връщане на откраднатия „Фолксваген Пасат”. Задържан е за 24 часа в ареста на РДВР. РЗБОП издирва още двама негови съучастници. Владимир Ж. /28 г./ и Бойко Б./31 г./ по прякор Гепарда, успели да избягат с лек автомобил “Ситроен” в посока към гр. Батановци. Автомобилът и парите за откупа по-късно са върнати на изнудваната. По случая е образувано следствено дело. Работата по случая продължава.

Елин Пелин. Пет деца по чудо останали невредими след опит за рискована кражба в неделя. В следобедните часове на 23 май служител от охраната на язовир “Огняново” задържал две момчета докато демонтирали стартовите дросели от електрически стълбове край язовирната стена. Охранителят незабавно информирал за случая в РПУ-Елин Пелин. Пристигналите полицаи от екипа установили, че в опасния замисъл, освен хванатите на място Б.Й. /17 г./ от гара Елин Пелин и 14-годишният С.Л. от с. Доганово са участвали още три момчета от София, техни връстници. Със съдействието на инспектор от Детска педагогическа стая е изяснено, че това са непълнолетните Г.Б. /16 г./ и Й.А. /15 г./ и петокласник от столично помощно училище. Те се покатерили на металния стълб, където били монтирани прожекторите за осветление на язовира. Петимата успели да прекъснат захранването на устройствата и да ги хвърлят на земята. По случая е заведена преписка.. След снемане на обяснения децата били предадени на родителите си.

Враца. С намесата на полицейски екип от полицейския участък в Криводол е прекратен масов побой в една от махалите във врачанското с. Краводер. Около 18.50 часа вчера в местния участък е получен сигнал за възникнал скандал в селото. При пристигането на мястото на инцидента служителите установяват, че свадата пред дома на 31-годишния Тодор В. вече е прераснала в масов побой с участието на 50-60 души. В резултат на разменените удари двама жители на Вършец са приети за лечение и по-късно освободени. Един техен съгражданин и двама врачани са били задържани в РПУ-Враца и им е съставен акт. По случая в ПУ-Криводол е образувано дознание.
ПТП. Трима загинаха в пътно-транспортни произшествия през вчерашния празничен ден. В процес на изясняване са причините, довели до смъртта на 44-годишен водач на пътя Шумен-Варна. В 8.15 часа край пътен възел „Повеляново” той напуснал пътното платно с колата си „Форд Ескорт” и починал след удар в крайпътната мантинела. РПУ-Девня изяснява случая. След друга катастрофа, станала по обед на пътя от Нова Загора към Стара Загора в близост до разклона за с. Дълбоки дол, е починал 64-годишен пътник в лек автомобил „Опел Вектра”. Водачът на колата посрещнал челно идващият насреща след неправилно изпреварване „Фолксваген голф”, управляван от 26-годишен мъж. Двамата шофьори и 23-годишна пътничка от фолксвагена са настанени в болница с различни наранявания, без опасност за живота. Работата по изясняване на случая продължава в РПУ-Стара Загора. В късния следобед-около 18.20 часа в исперихското с. Йонково „Рено Клио” с разградска регистрация, управлявано от 47-годишен жител на с. Радинград блъска пресичаща пътното платно пешеходка /56 г./, която починала по-късно в болницата в Разград. Вероятната причина за инцидента е управление с несъобразена с пътните условия скорост. По случая е образувано следствено дело.

МВР/НДТ
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 24 И 25 МАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди