изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:26 EEST
ОТ 1 ЮНИ СМЕНЯМЕ ЛИЧНИЯ СИ ЛЕКАР    
ОбществоОт 1 до 30 юни здравноосигурените лица, които не са доволни от обслужването на досегашния си личен лекар, могат да се запишат при нов, съобщават от РЗОК в Добрич.

За целта трябва да се попълни формуляр при предпочитания общопрактикуващ медик. Формулярът може да бъде закупен от книжарницата до ЕСГРАОН в Добрич. Отписването от листата на досегашния личен лекар и вписването в листата на новия става служебно от РЗОК. Ако здравноосигуреното лице все още няма здравноосигурителна книжка, прави смяната с новия талон за постоянен избор. Талонът е в два екземпляра, единият от тях новоизбраният лекар изпраща в РЗОК, а другият оставя при себе си. Здравната каса в Добрич разполага с информация за общопрактикуващите лекари, които имат сключени договори с нея.
През месец декември м.г. общо 5091 здравноосигурени лица от Добричка област са сменили личния си лекар, припомнят от касата. Най-честите причини за смяната са в качеството на оказаната медицинска помощ и промяна на адресната регистрация на гражданите. Първоначален избор на личен лекар здравноосигурените лица могат да извършват по всяко време на годината. За целта се попълва формуляр за първоначален избор, който се получава от деловодството на касата.
 


Сходни връзки

ОТ 1 ЮНИ СМЕНЯМЕ ЛИЧНИЯ СИ ЛЕКАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди