изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:16 EET
12 СА КАНДИДАТИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА СЪРБИЯ    
По светасъобщи днес за "Нова добруджанска трибуна" кореспондентът на Balkan Media Agency от Белград Зоран Милошевич


12 СА КАНДИДАТИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА СЪРБИЯ, съобщи днес кореспондентът на Balkan Media Agency от Белград. След изтичането на срока за регистрация Републиканската изборна комисия обяви, че е допуснала до вота 12 от 14 подадени молби за регистрация. Според сръбските анализатори с най-големи шансове са трима претенденти – представителят на Демократска Странка Борис Тадич, Томислав Николич от Сръбска Радикална Странка и издигнатият от партията на настоящия премиер на страната Воислав Кощуница - Демократска Странка на Сърбия, Драган Маршичанин. Изборите за президент на Сърбия ще се проведат на 13 юни.
В началото на кампанията радикалът Томислав Николич имаше голяма преднина - докато не се кандидатира демократът Борис Тадич, коментират сръбски социолози. Предварителните социологически проучвания сочат, че третият кандидат - Драган Маршичанин, изостава от Тадич и Николич и най-вероятно последните двама ще отидат на балотаж. Според нагласите в челната тройка има вероятност да влезе и бизнесменът Боголюб Карич, чиито резултати са близки до тези на Маршичанин.
Всички сръбски медии цитират изказване на Хавиер Солана, който твърди, че ако Томислав Николич спечели изборите, Европейският съюз няма да го подкрепи и това няма да е добра вест за тези, които искат да инвестират в Сърбия. Независимо от заявената явна подкрепа от ЕС, Борис Тадич непрекъснато е обвиняван, че той и съпартийците му знаят кой е убил Зоран Джинджич. Атаките в тази насока идват главно от представителите на партията на Кощуница, чийто кандидат е Николич.
НДТ
 


Сходни връзки

12 СА КАНДИДАТИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА СЪРБИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди