изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:07 EEST
ДПС НАПРАВИ ЗАЯВКА ПОНЕ ЗА ОЩЕ ДВА МАНДАТА В ПАРЛАМЕНТА    
ПолитикаОт нашия специален кореспондент в Народното събрание Ивелина Оприкова

За пореден път депутатите отхвърлиха искането на левицата Парламента да приеме проекторешение за участието на българския контингент в Ирак. Не бе приевто и предложението на червените да се състави анкетна комисия, която да разследва реституираните имоти на Премиера Симеон Сакскобурготски. В дневния ред на Народното събрание бе вклюена като точка от дневния ред –съставянето на анкетна комисия, която да разследва катастрофата край река Лим,при която загинаха 12 деца. В седмичния дневен ред бе включено и предложението на Емил Кошлуков от Новото време да се обсъдят промените в Закона за референдумите.

Депутатите удължиха срока за плащането на здравните вноски до 30 септември 2004 година. Това гласят промените в Закона за общественото осигуряване приет на второ четене. Ако длъжниците подадат молба в Националния осигурителен институт, вноските могат да се платят до 31.12.2004.Работници и служители,които ползват неплатен отпуск, сами ще внасят здравните си вноски върху половината от здравноосигурителния доход или върху 100 лв. Ако неплатеният отпуск е по вина на работодателя, то той ще ги внася в касата също върху половината от минималния осигурителен доход. Регистрираните земеделски производители ще внасятвноски в размер на 25 % от осигурителния доход или върху сумата от 50 лв.
На специална пресконференция на на левицата депутатът Николай Камов обвини настоящия министър на регионалното развитие Валентин Церовски в злоупотреби с общественото си положение. Министърът е обвинен от червените, че назначава масово свои хора в министерството на регионалното развитие на високи постове. Той алармира и за сигнали на чужди фирми, които закриват дейността си и затварят офисите, защото им искат рушвет. Николай Камов не цитира конкретни имена, но съобщи за фирма, свързана с министъра на регионалното развитие, която печели всички обявени търгове безапелациооно и обяви, че общо загубите на ведомството възлизат на 1.27 млн лева. В момента тече проверка на анкетна парламентарна комисия, която проверява разпредлението на еврофондовете.

От ДПС направиха изявление в кулоарите на Парламента, че ще работят дружно заедно с НДСВ чак 2010 година. Според Юнал Лютфи сегашното управление има сериозни успехи-като членството в НАТО,икономическия подем и успешните преговори с ЕС. Новото правителство, което ще бъде сформирано след изборите, може да изкара още 2 мандата -заяви смело Лютфи и обеща на средностатистическите българи да повиши петорно доходите им, та дори и повече. ДПС още не е избрало окончателно своите коалиционни партьори, с kоито ще управлява след изборите. Следващото коалиционно правителство ще е коалициоонно и ДПС ще присъства в него - убеди ни зам.-председателят на движението Юнал Лютфи. Два мандата или завинаги партията на Доган даде сериозна заявка да остане на върха на държавата.

 


Сходни връзки

ДПС НАПРАВИ ЗАЯВКА ПОНЕ ЗА ОЩЕ ДВА МАНДАТА В ПАРЛАМЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди