изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:26 EEST
НАГРАДИХА НАЙ-ЧИСТИТЕ СЕЛА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
НовиниОколо 650 000 лева са задълженията на жители на общината към ВиК



Резултатите от приключилото пролетно почистване и хигиенизиране на населените места на територията на община Добричка бяха обявени вчера на сесия на Общинския съвет. Зам.-кметът на общината Петър Петров, който бе и председател на комисията, направила оценка на свършената работа, прочете класирането на селата. Те получиха флагчета и парични награди от кмета на общината Петко Петков.
Средствата трябва да бъдат изразходвани също за почистване и благоустройство на населените места.
Сред кметствата за най-чисто бе определено това на с. Божурово, то получи и награда в размер на 1 000 лева. На второ място са селата Ломница и Фелдфебел Дянково /по 700 лева/, а на трето - Ловчанци и Карапелит /по 500/. На първо място сред кметските наместничества е Тянево /700 лева/, на второ - Миладиновци /500/, а на трето - Полковник Иваново /300/. За постигнати добри резултати по време на пролетното почистване и хигеинизиране с грамоти бяха отличени следните села: Бранище, Ломница, Стефатово, Долина, Паскалево, Бенковски, Свобода, Стефан Караджа, Царевец, Черна, Богдан, Хитово, Пчелник, Дончево и Стожер.
Състоянието на водопроводната мрежа на територията на община Добричка бе дискутирана на вчерашната сесия на ОбС. Управителят на ВиК-Добрич, инж. Николай Ангелов съобщи, че задълженията на жители на общината към водното дружество са над 650 000 лева, в случая ставало дума само за засечената вода. Според началника на селския район Ивелин Стоянов в махалата на село Черна, например, от 240 абоната нито един нямал водомер. Присъстващи на сесията кметове протестираха срещу режима на водата в някои села. Кметът на с. Малка Смолница каза, че там вода има само 7 часа на денонощие. Според управителя на ВиК не става дума за режим, а за нарушено водоснабдяване. То се въвеждало предимно в села, къдета имало много неизрядни платци - Карапелит, Стожер, Росеново и др.
Съветниците приеха предложения от управителя на ВиК анализ на състоянието на водопреносната мрежа в общината и настояха ръководството на дружеството да извършва в срок ремонтите работи по пътните настилки след отстраняване на аварии.
Съветниците единодушно приеха средствата от 11 200 лева за провеждането на тазгодишното издание на фолклорния събор в Дебрене, както и Наредбата за условията и реда за съставяне, изпълнение и отчитане на общинския бюджет. Дебат предизвика предложението от д-р Илко Манолов за намаляване размера на годишната такса за използване на общински пасища, мери и гори. Мнозинството се обедини около решението да не се променя таксата, за срока на събиране - до края на юли, като може да бъде внесена и на два пъти. Още една докладна на Тодор Иванов разбуни духовете - предложение за намаляване размера на възнаграждението на председателя на ОбС Славка Петрова. След предложенията бе и това, че този въпрос трябва да бъде обсъден на закрито заседание, но не се прие. Изнесена бе информация, че председателят на ОбС в момента взема най-ниската заплата сред колегите си, като бе посочено, че предишният председател на ОбС Петър Иванов през 2002 е получавал брутно възнаграждение от 651 лв. до 843 лв., а през 2003 г. - от 651 лв. до 733 лв. Съветниците след дълъг дебат се обединиха около решението да не приемат внесената докладна. Други председатели на ОбС вземали следните заплати: Балчик - 720 лв., Генерал Тошево - 740, Добрич - 466, Крушари - 628. НДТ

 


Сходни връзки

НАГРАДИХА НАЙ-ЧИСТИТЕ СЕЛА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди