изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:14 EEST
ГОДИШНАТА СИ ДЕЙНОСТ ОТЧЕТЕ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА СЛЕПИТЕ    
ОбществоГодишно отчетно събрание проведе вчера Първичната съюзна организация на слепите в Добрич.


Събранието бе уважено от председателя на районната организация във Варна Методи Андонов. Поздрав към присъстващите поднесе вокална група на училище "Бачо Киро" с ръководител Павлина Илиева. В доклада си за свършеното през последната година председателката на ПСО на слепите Паунка Пеева набеляза някои от наболелите проблеми на хората с увредено зрение. Като основен тя постави липсата на работни места за хората с увреждания. В Добрич проблемът е голям, тъй като от години не функционира и филиалът на специализираното предприятие "Успех". Не е уреден и въпросът с данъчните облекчения на спонсорите, подчерта още П. Пеева. По тази причина все по-рядко фирми се отзовавали на апелите за финансова помощ на организацията. Нерешен е и проблемът със земята на ПСО на слепите в Добрич, за която продължава да не може да се намери наемател.
Седем членове на добричката организация са били подпомогнати финансово през изминалата година, стана ясно от отчетния доклад. 19 наши съграждани с увредено зрение имат карти за тролейбусния транспорт, а пет - за автобусния. Стана ясно, че членове на организацията активно посещават курсовете, които организира Центърът за социална рехабилитация и интеграция - по плетиво, тапицерия, компютърна грамотност и др. П. Пеева изказа благодарността на ръководството на организацията на медицински център "Вива", който в продължение на години извършва прегледи на незрящите добричлии, на ЕТ "Тодорка Александрова", предоставила 500 килограма въглища за отопление на офиса на ПСО през земния период.

 


Сходни връзки

ГОДИШНАТА СИ ДЕЙНОСТ ОТЧЕТЕ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА СЛЕПИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди