изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-24 @ 05:27 EEST
НАГРАДИХА НАЙ-ЧИСТИТЕ СЕЛА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоОколо 650 000 лева са задълженията на жители на общината към ВиК

Резултатите от приключилото пролетно почистване и хигиенизиране на населените места на територията на община Добричка бяха обявени вчера на сесия на Общинския съвет. Зам.-кметът на общината Петър Петров, който бе и председател на комисията, направила оценка на свършената работа, прочете класирането на селата. Те получиха флагчета и парични награди от кмета на общината Петко Петков.
Средствата трябва да бъдат изразходвани също за почистване и благоустройство на населените места.
Сред кметствата за най-чисто бе определено това на с. Божурово, то получи и награда в размер на 1 000 лева. На второ място са селата Ломница и Фелдфебел Дянково /по 700 лева/, а на трето - Ловчанци и Карапелит /по 500/. На първо място сред кметските наместничества е Тянево /700 лева/, на второ - Миладиновци /500/, а на трето - Полковник Иваново /300/. За постигнати добри резултати по време на пролетното почистване и хигеинизиране с грамоти бяха отличени следните села: Бранище, Ломница, Стефатово, Долина, Паскалево, Бенковски, Свобода, Стефан Караджа, Царевец, Черна, Богдан, Хитово, Пчелник, Дончево и Стожер.
Състоянието на водопроводната мрежа на територията на община Добричка бе дискутирана на вчерашната сесия на ОбС. Управителят на ВиК-Добрич, инж. Николай Ангелов съобщи, че задълженията на жители на общината към водното дружество са над 650 000 лева, в случая ставало дума само за засечената вода. Според началника на селския район Ивелин Стоянов в махалата на село Черна, например, от 240 абоната нито един нямал водомер. Присъстващи на сесията кметове протестираха срещу режима на водата в някои села. Кметът на с. Малка Смолница каза, че там вода има само 7 часа на денонощие. Според управителя на ВиК не става дума за режим, а за нарушено водоснабдяване. То се въвеждало предимно в села, къдета имало много неизрядни платци - Карапелит, Стожер, Росеново и др.
Съветниците приеха предложения от управителя на ВиК анализ на състоянието на водопреносната мрежа в общината и настояха ръководството на дружеството да извършва в срок ремонтите работи по пътните настилки след отстраняване на аварии.
 


Сходни връзки

НАГРАДИХА НАЙ-ЧИСТИТЕ СЕЛА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди