изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:50 EEST
ПРИКЛЮЧИ ТРЕТИЯТ ТУРНИР ПО ТЕНИС НА КОРТ ЗА ДВОЙКИ    
СпортСпортсменска игра на Иванов и Милов
изведе Коев и Йорданов до първото място

Четвъртият за тази година турнир по двойки ще бъде на 13 юни. Ден по-рано ще се състои индивидуалната надпревара

Приключи третият за тази година турнир по тенис на корт по двойки, организиран от тенис-клуб “Добрич”. Той бе спечелен от тандема Пресиян Коев/ Руслан Йорданов. Двамата достигнаха до крайния успех в турнира, благодарение на по-доброто си геймово съотношение и на феърплея на друг тандем, участник в надпреварата.
Доказателство за силния и равностоен турнир е фактът, че общо три двойки приключиха с по една загуба. Пресиян Коев и Руслан Йорданов бяха надиграни с 4:6 гейма от Сергей Владов и Илия Джаджев. Последните можеха да триумфират в турнира, но отстъпиха на Пламен Иванов и Кунчо Милов след тайбрек - 5:6 гейма. До въртележка в класирането и броене на спечелените и загубените геймове се стигна, след като Коев/Йорданов победиха в началото на турнира Иванов/Милов с 6:3 гейма.
От голямо значение за първото място бе мачът между Владов/Джаджев - Иванов/Милов. Дори и при победа Пламен и Кунчо оставаха на трета позиция. Единствено при загуба Владов и Джаджев отстъпваха първото място на Коев /Йорданов. Играещият като 18-годишен тийнейджър, ветеранът Кунчо Милов показа, че феъплеят е жив, за разлика от българския Цар футбол. Заедно с Пламен Иванов, той “излъга” Сергей Владов/Илия Джаджев с 6:5 гейма, а преди да достигнат до крайния успех спортсмените изпуснаха пет топки за спечелване на срещата. Това бе повторение на драмата от предния ден когато Владов и Джаджев имаха 5 мач боула срещу Пресиян Коев и Руслан Йорданов.
Третият за тази година турнир по двойки имаше своите нови шампиони, след като в другите два имената на първенците са други. През април триумфираха Светломир Станев и Йордан Тошков, а в началото на май първи станаха Сергей Владов и Марио Братоев.
Крайно класиране
двойки геймово съотношение точки
1. Пресиян Коев/Руслан Йорданов 22-13 6
2. Сергей Владов/Илия Джаджев 23-15 6
3. Пламен Иванов/Кунчо Милов 21-17 6
4. Атанас Радинов/Борислав Стоянов 15-23 2
5. Марио Братоев/Ивайло Коев 11-24 0
Следващият турнир на кортовете на “Добрич” до зала “Добротица” е насрочен за 13 юни. Предният ден любителите на този спорт в града ще премерят сили в четвъртия за годината индивидуален турнир.

 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ ТРЕТИЯТ ТУРНИР ПО ТЕНИС НА КОРТ ЗА ДВОЙКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди