изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:48 EEST
ЦАНИМИР И АЛЕКСАНДЪР БАЙЧЕВИ - НОВИЯТ МУЗИКАЛЕН ТАНДЕМ    
КултураПесента им "Искам да съм с теб" спечели първа награда на тазгодишното издание на Европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев"

Братята Цанимир /26/ и Александър Байчеви /17/ от Добрич са познати на музикалните специалисти не само в града, но и в страната. Всъщност техният талант си е напълно в реда на нещата - и двамата им родители са музиканти. Закърмени с музиката, двамата имат редица успешни изяви поотделно, а вече дори се оформят като новия музикален тандем на Добрич. Тяхната песен "Искам да съм с теб" - по текст, музика и аранжимент на Цанимир, изпълнена от Александър, взе първа награда и наградата на Съюза на българските композитори /за оригинална идея и съвременно творческо мислене/ на Европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев" през тази година. "Идеята беше на Сашко. Аз помогнах да я доразвием" - сподели пред НДТ Цанимир. В момента той работи като асистент по музика в Университетския колеж в Добрич. Преди това две години е учил в компютърен колеж в Лондон. В английската столица е бил и преподавател по пиано. Непременно трябва да изтъкнем и факта, че Цанимир е вторият българин, свирил в известния джаз клуб "Рони Скотс" в Лондон. Като асистент той желае да запознае студентите в Университетския колеж в Добрич с това как могат да се съчетават музиката и компютрите и затова от следващата учебна година там ще бъде открита нова специалност с подобна насоченост.
17-годишният Александър е в 11 клас. Вестникът ни многократно е отразявал неговите успешни изяви и редица награда от конкурси и фестивали не само в Добрич и страната, но и в чужбина. Особена гордост за Александър са записаните от него две песни в Българското национално радио. Едната се казва "Банално чудо" и е по музика и аранжимент на Александър Кипров и текст на Александър Петров. Другата му песен е "7 дни", в която пее в дует с Весела Желева от Шумен - носител на Гран При на "Сарандев" за 2002 г.
Съвместните изяви на двамата братя тепърва ще набират скорост. Цанимир вече е подготвил още няколко песни за него, като някои от тях са с английски текст.

************
Вчера вечерта стана ясно, че песента "Банално чудо" е отличена в пролетния конкурс на Българското национално радио. Александър Байчев е получил като награда продуциране на нова песен в Българското национално радио. Към нея "Нова телевизия" ще направи видеоклип. В пролетния конкурс на националното радио участваха 69 песни.
 


Сходни връзки

ЦАНИМИР И АЛЕКСАНДЪР БАЙЧЕВИ - НОВИЯТ МУЗИКАЛЕН ТАНДЕМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди