изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:06 EET
НАДЕЖДА ЗА ВЕТЕРАНИТЕ ОТ ВОЙНАТА    
ОбществоПрез миналата седмица се проведе Шестият конгрес на ветераните от войните. В отчетния доклад бяха констатирани редица нерешени проблеми. Посочено бе, че положените усилия в

областта на здравната реформа все още не дават очакваните резултати при лечението на ветераните. Сега се подготвя нов списък от 196 вида лекарства, които ще бъдат обнародвани във в. "Българско войнство".
На конгреса стана ясно, че понастоящем в СВВБ членуват около 40 000 ветерани. Средната им възраст е над 82 години. Внимание беше отделено и на проекта за изменение и допълнение на Закона за ветераните.
Като делегат съм участвал и в предишни конгреси, но такива пламенни дебати и слова за първи път слушах. Чашата на търпението преля. Тези беловласи ветерани, който преди 59 години с оръжие защитаваха националните интереси на България, днес излизат от конгресната зала на Централния дом на армията и в колона от 300 делегати окупираха Министерския съвет, за да връчат своите законни искания и да получат полагаемите им се материални придобивки!

Лейт. о.з. Янко ЯНКОВ,
председател на СВВБ, община Добричка
 


Сходни връзки

НАДЕЖДА ЗА ВЕТЕРАНИТЕ ОТ ВОЙНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди