изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:31 EEST
НДСВ ОСТАВЯ ПЛОСКИЯ ДАНЪК ЗА ВТОРИЯ СИ МАНДАТ    
ИкономикаТова стана ясно на среща на бизнеса с министъра на финансите Милен Велчев


За тази година не виждам възможност да подкрепя въвеждане на плосък данък нито при 10, нито при 15 %, заяви министър Милен Велчев на среща с предприемачите от Добричка област в събота. В нея участваха народните представители Антония Първанова и Енчо Малев, областният управител Иван Иванов, кметът Детелина Николоа. За себе си сподели, че е привърженик на изравнения за всички доходи данък и той, най-вероятно, ще залегне в предизборната програма на НДСВ за следващия мандат. Плоският данък е нещо много хубаво, но как ще се обясни на хората, които получават по 150 лева заплата, че трябва да плащат данък по 10-15 процента върху всеки лев, отговори с въпрос на питане от залата министърът.
Пред предприемачите М. Велчев сподели, че правителството е съсредоточило усилията си към намаляне на данъците, за да се освободят повече средства за потребление. Цитира, че само от намалението на корпоративния данък в бизнеса през т.г. ще останат над 150 млн. лева, други над 100 млн. лева ще останат у семействата с деца след въвеждането на семейното подоходно облагане. М. Велчев посочи, че е безпрецедентно, че България вече има уверения от Европейския съюз за средствата, които ще получи през първите три години от членството си, въпреки че бюджетът на страните от ЕС не е готов.
Пред министър Велчев Даниела Пеловска - бизнесмен, алармира, че се контролират само местните фирми по Черноморието, а външните не. И посочи, че фирми извън региона предлагат туристически пакети за юни и юли от по 1,5 долара за ден. "В Добрич има финансов рекет отстрана на контролните органи. Затова много фирми променят данъчната си регистрация, в резултат на което данъците ще постъпват на друго място. В същото време няма развитие по разкрити случаи на източване на ДДС за 3 млн. лева от 1997-98 г.", каза тя.
Сръбският бизнесмен и собственик на фирмата "Югоагент" Миролюб Гаич поздрави Милен Велчев, че е отказал да се кандидатира за поста шеф на МВФ, тъй като в противен случай България щяла да се лиши от него като министър. Той настоя да се обърне специално внимание на район Добрич. Поиска лична среща с министър М. Велчев. Той пък му препоръча да изпрати писмо, на което щял да отговори.
Проблемите си поставиха от сдружение на инвалидите "Надежда" и от Първичната съюзна организация на слепите. Изпълнителният директор на "Металагро" Марин Джамбазов изрази негодувание от това, че всички разходи на фирмите се облагат с данък, включително и спонсорства за общини и дори за посрещането на министър Велчев. Той настоя и за намаляне на срока за възстановяване на ДДС. В отговор финансовият министър заяви, че данъци трябва да се плащат и то в пълен размер. Самият той плащал много данъци. На въпрос защо не е бил обособен регион Добрич, а областта е включена в регион с център Варна, М. Велчев сподели, че щяло да е много хубаво да има отделен регион "Добруджа"", но тогава вариантът бил да има много региони, което щяло да е в противоречие с критериите на МВФ.
Директорът по експлоатация на "Албена" АД Иван Калинков заяви, че Милен Велчев има шанса да бъде първият управник, който е увеличил територията на България без война, а само с отворен портфейл. Това можело да стане чрез изграждането на дамбата, с която територията на страната ще се увеличи с 2-3 хиляди квадратни километра. Основните пътища за решаване на инфраструктурните проблеми по Черноморието е да се използват предприсъединителните фондове като ИСПА или структурните фондове на ЕС. НДТ
 


Сходни връзки

НДСВ ОСТАВЯ ПЛОСКИЯ ДАНЪК ЗА ВТОРИЯ СИ МАНДАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди