изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:23 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 31 МАЙ    
Ред и сигурностКатастрофи ипрестъпления в страната

РДВР- София. През нощта в РПУ-Костинброд е бил получен сигнал за катастрофа с пострадали на кръстовище в с. Опицвет. Пристигналите на мястото полицаи установили, че автомобил “Рено”, управляван от Ангел В. /21 г./ напуснал пътното платно и се блъснал в крайпътно дърво. Шофьорът и возещият се с него непълнолетен младеж били настанени за лечение в “Пирогов”. Ангел В. е с вътрешни разкъсвания, а момчето – със счупена ключица. Вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост. През изминалата седмица служители на “КАТ-Пътна полиция” – РДВР- София проверили над 1600 автомобила и констатирали около 600 нарушения. 390 са шофьорите глобени за превишена скорост, 12 са управлявали МПС след употреба на алкохол, а 17 са неправоспособните водачи. Спрени от движение са 14 автомобила, съставени са 298 акта и 129 фиша.

София. 25-годишен младеж бе приет с рана в гърдите от нож. Нараняването било получено при сбиване на младежа с брат му Явор Б./29 г./ в бл. 317 в ж.к.”Св. Троица”. Извършителят е напуснал апартамента и се укрил. След бързи действия на служителите от Трето РПУ той е задържан, работата по случая продължава.

При провеждане на специализирана полицейска операция срещу наркопласьори в ж.к.”Овча купел” служители от Шесто РПУ забелязали пред кооперация регистрирания за различни престъпления Борислав И./22 г./. При появата на полицаите той изхвърлил хартиено пликче в тревата и хукнал да бяга между блоковете. При оглед на мястото са намерени 16 найлонови топчета с хероин. По-късно Борислав И. е бил задържан, като му е взета мярка за неотклонение „парична гаранция”.

Служители от Четвърто РПУ заловиха Камен В. /30 г./, наркоман, известен на полицията. Той разбил жилище на ул. „Хан Аспарух”, откъдето откраднал дамски златни бижута. При разследването на случая е установено, че той е извършил още три подобни кражби от жилища на улиците „Княз Борис 1”, „Иван Асен” и „Денкоглу”, като измъкнал 2000 долара, 400 лева, около 150 гр. златни бижута, преносим компютър, видеокамера и различни вещи. С прокурорско постановление Камен В. е задържан за 72 часа, работата по извършените от него престъпления продължава.

Тежка катастрофа стана вчера към 19,30 часа на бул. „Възкресение”. „Фолксваген Пасат” се блъсна в метален стълб, на място е починал пътуващия в автомобила Т.С. /40 г./ 32-годишният водач Николай Г. шофирал след употреба на алкохол- тестът показал 2,71 промила. Той е настанен в „Пирогов” с рани по главата и контузия на гърдите.

N.B. Във връзка с Международния ден на детето 1 юни и началото на лятната ваканция, направление „Пътна полиция”- ДНСП призовава шофьорите да спазят традицията, като карат и през деня автомобилите си с включени къси светлини. Запалените фарове са знак за съпричастност и готовност на водачите да направят необходимото за опазване на живота и здравето на децата по улиците и пътищата в страната, особено през летния сезон, когато рисковете за тежки пътни произшествия нарастват значително. През миналогодишния летен период от май до септември при пътни злополуки загинаха 44 деца и юноши до 17 –годишна възраст, 670 бяха ранени. Основните причини за инцидентите са несъобразена скорост на движение при наличие на деца на и край платното, неправилно и внезапно пресичане, недостатъчен родителски контрол над играещи на улицата деца.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 31 МАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди