изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:15 EET
ВДИГАНЕТО НА ОЛП И ВЛИЯНИЕТО МУ ВЪРХУ КРЕДИТИТЕ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО    
ИкономикаТрима банкери отговарят на НДТ

В средата на миналата седмица Българска народна банка вдигна основния лихвен процент /ОЛП/ с 1.24 %. Финансисти коментираха, че такива нива ОЛП не е достигала от около две години. Потърсихме три търговски банки, за да проверим доколко това повишение оказва влияние на дадените кредити за населението - потребителски и жилищни.
Пламен ПАВЛОВ - директор на банка "ДСК" - Добрич: "Ние изчисляваме лихвите по кредити по друга методика, която не е пряко свързана с ОЛП. Към момента няма промяна за нашите клиенти. Естествено, следим конюнктурата на пазара и е възможно в бъдеще време лихвените ни нива да бъдат увеличени".
Мария ВАСИЛЕВА - директор на "ОББ" - Добрич: "Ние отпускаме кредити на твърд лихвен процент, който е уточнен в началото на договорите. Продължаваме да отпускаме кредити на физически и юридически лица, отговарящи на условията на "ОББ" при обявените ни лихвени нива. Погашенията могат да бъдат на равни вноски или с намялаваща лихва".
Братой БРАТОЕВ - мениджър на "Булбанк" - Добрич: "Запазени са преференциалните условия, които предлагаме по жилищното кредитиране за населението - 8.88 %. Увеличението на ОЛП ще даде отражение на тези кредити, които са избрали погасителен план с намаляваща лихва. Няма да има промяна за тези, които плащат на равни вноски". НДТ
 


Сходни връзки

ВДИГАНЕТО НА ОЛП И ВЛИЯНИЕТО МУ ВЪРХУ КРЕДИТИТЕ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди