изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:16 EEST
ГОДИШНАТА СИ ДЕЙНОСТ ОТЧЕТЕ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА СЛЕПИТЕ    
ОбществоГодишно отчетно събрание проведе Първичната съюзна организация на слепите в Добрич.

Събранието бе уважено от председателя на районната организация във Варна Методи Андонов. Поздрав към присъстващите поднесе вокална група на училище "Бачо Киро" с ръководител Павлина Илиева. В доклада си за свършеното през последната година председателката на ПСО на слепите Паунка Пеева набеляза някои от наболелите проблеми на хората с увредено зрение. Като основен тя постави липсата на работни места за хората с увреждания. В Добрич проблемът е голям, тъй като от години не функционира и филиалът на специализираното предприятие "Успех". Не е уреден и въпросът с данъчните облекчения на спонсорите, подчерта още П. Пеева. По тази причина все по-рядко фирми се отзовавали на апелите за финансова помощ на организацията. Нерешен е и проблемът със земята на ПСО на слепите в Добрич, за която продължава да не може да се намери наемател.
Седем членове на добричката организация са били подпомогнати финансово през м.г., стана ясно от отчетния доклад. 19 наши съграждани с увредено зрение имат карти за тролейбусния транспорт, а пет - за автобусния. Стана ясно, че членове на организацията активно посещават курсовете, които организира Центърът за социална рехабилитация и интеграция - по плетиво, тапицерия, компютърна грамотност и др.
 


Сходни връзки

ГОДИШНАТА СИ ДЕЙНОСТ ОТЧЕТЕ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА СЛЕПИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди