изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:38 EET
ЗАПОЧВА РАБОТА С ПРОСЕЩИТЕ ДЕЦА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоМултидисциплинарен екип, който ще работи с просещи деца, е сформиран в община Добричка със заповед на директора на дирекция "Социално подпомагане" Соня Георгиева.

Това е станало в понеделник, на заседание на Комисията за закрила на детето към дирекцията. Мултидисциплинарният екип е сформиран за изпълнение на Плана за работа с просещи деца към Споразумение за сътрудничество между МВР, Държавната агенция за закрила на детето и Агенцията за социално подпомагане. В състава на екипа на община Добричка са включени полицаи, социални работници и представители на общинската администрация.

На заседанието е планирана работата "на терен", като са отчетени демографските особености на община Добричка и специфичността на феномена "просещи деца". Като първа стъпка в работата си мултидисциплинарният екип определя идентифицирането на групите просещи деца на територията на общината. За целта ще бъдат извършени посещения на по-големите села в Добричка по пътищата към градовете Варна и Силистра и курорта Албена. Работата на екипа ще включва снемане на самоличността на децата и изготвяне на индивидуален план за действие с всяко едно от тях с цел откъсването му от неблагоприятната среда.

"В работата си по защита на правата на децата Отделът за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" на община Добричка разчита на обществена нагласа и съдействие, изразяващи се в нетолериране на детската просия" - коментира за НДТ Соня Георгиева.

 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА РАБОТА С ПРОСЕЩИТЕ ДЕЦА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди