изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:43 EEST
ВНИМАВАЙТЕ - КЪРЛЕЖИ!    
ЗдравеПо един-двама души преминават средно на ден след ухапвания от кърлежи през Центъра за спешна помощ в Добрич, съобщи за НДТ директорът на здравното заведение д-р Огнян Господинов.

Според него, броят на пострадалите е нормален за сезона. Лекарите в центъра съветват пациентите след изваждането на кърлежа да наблюдават дали на мястото няма да се появи зачервяване или обрив, което може да е признак за лаймска болест. В такъв случай пациентите трябва да се обръщат към личния си лекар, който да ги насочи към инфекционист. Според началника на Инфекциозно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Йовка Борисова, признак на лаймска болест може да бъде и увеличаването на лимфните възли, които се намират в близост до мястото на ухапването. Двама души са били лекувани в отделението с марсилска треска след ухапване от кърлеж, преминалите с лаймска болест са около 10-15.

Най-често "жертва" на кърлежи ставали възрастни хора, които се занимават със селскостопанска работа. Съветът на д-р Господинов е да се избягват неокосените високи треви, където най-често има кърлежи.
 


Сходни връзки

ВНИМАВАЙТЕ - КЪРЛЕЖИ! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди