изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:19 EEST
ОСЪДИХА ИЗМАМНИЦА, РАЗКРИТА ОТ НДТ    
Ред и сигурностНа три години условно, с тригодишен изпитателен срок, Районният съд в Добрич е осъдил добричлийката Маргарита С. Тя бе призната за виновна по обвинение в опит за измама.

Деянието й бе разкрито от "Нова добруджанска трибуна", чийто екип Маргарита опита да измами, като се възползва от хуманността на работещите във вестника. През март тя дойде в редакцията, за да търси помощ. През сълзи обясняваше, че спешно трябва да бъде направена операция в клиниката по детска ортопедия в Горна Баня на 6-годишната й внучка Симона. Разказа, че операцията струвала 3 800 лева. След като разпродало всичко, което имало, семейството успяло да събере голяма част от сумата. Оставали още 300 лева, за които Маргарита търсеше съдействие от вестника, за да намери спонсори. За броени минути екипът ни успя да намери бизнесмени с добри сърца, които обещаха да помогнат за операция на момиченцето. Проверка на НДТ по всички инстанции установи, че единственото вярно е, че измамницата се казва Маргарита, че има дъщеря и внучка. Техните имена обаче бяха съвсем различни, а момиченцето, слава Богу, съвсем здраво. Бабата-измамница бе арестувана от Икономическа полиция след подаден сигнал от НДТ. При разпитите стана ясно, че това е първата й измама, което е било и смекчаващо вината обстоятелство при произнасяне на присъдата. Магистратите отчетоха, че опитът на Маргарита да мами е пресечен, благодарение на НДТ, както и това, че нашата намеса е осигурила възможност за осъждане на измамничката.
 


Сходни връзки

ОСЪДИХА ИЗМАМНИЦА, РАЗКРИТА ОТ НДТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди