изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 00:39 EEST
ПРОЕКТ "ЕВРОМОСТОВЕ" ПРОПРАВЯ ПЪТЯ НИ КЪМ ЕВРОПА    
Европейски съюзВ продължение на 10 седмици "Нова добруджанска трибуна" и партньорите й по проекта ще помагат за приобщаването на добруджанци към европейската идея

Стартира проектът на вестник "Нова добруджанска трибуна", издание на "Медиа-информ", "ЕВРОМОСТОВЕ". Неговата цел е чрез опита на побратимения полски град Нови Сонч да се направи пътят на Добрич и областта към Европейския съюз по гладък. Проектът е с продължителност десет седмици и се финансира от "Спан Консултантс" в изпълнение на проект "PHARE 2002 Multi-Beneficiary Information and Communication Programme - BULGARIA, EUROPEAID/114711/D/SV/BG". Той е в изпълнение на комуникационната програма на Делегацията на Европейската комисия в България и цели извършване на дейности, които отговарят на специфичните информационни нужди на гражданите в страната и местните общности от информация за процеса на присъединяването на България към Европейския съюз.

Проектът на "Медиа-информ", който бе одобрен след проведен конкурс сред проекти на регионални медии, предвижда гражданите на Добрич да бъдат запознати с постигнатото в преговорите за членството на България в Европейския съюз, с ползите и рисковете от бъдещото членство. Той предвижда ежеседмична рубрика и две специализирани приложения във вестника. Целта е да се използва опитът на Полша като страна от новата вълна на разширяването на Европейския съюз. Ще се търсят отговори на въпросите, които вълнуват добруджанци по пътя ни към ЕС, от жителите и институциите в побратимения град Нови Сонч. Дейностите по проекта "ЕВРОМОСТОВЕ" предвиждат на 8 юни кръгла маса с участие на представители на Генералното консулство на Полша във Варна, местните власти, малък и среден бизнес, земеделци, местни общности, граждански сдружения. Участниците в нея ще бъдат запознати с целите на проекта, реализираните до момента успешни проекти. След това ще бъдат оповестени телефоните и електронните адреси, на които ще се приемат въпроси на добруджанци относно европрисъединяването на България, на които вестник "Нова добруджанска трибуна" ще дава отговор с ежеседмичната си рубрика "Открита европриемна". Успешни практики в областта от реализация на проекти, финансирани от предприсъединителните фондове на Европейския съюз, ще бъдат представени в приложението "ЕВРОМОСТОВЕ" на "Нова добруджанска трибуна".

Партньори на "Медиа-информ" в реализацията на проекта са община Каварна, Европейски клуб и Българо-полското културно-просветно дружество "Владислав Варненчик".

 


Сходни връзки

ПРОЕКТ "ЕВРОМОСТОВЕ" ПРОПРАВЯ ПЪТЯ НИ КЪМ ЕВРОПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди