изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:45 EEST
НОВИЯТ ИМИДЖ НА МАДОНА ЩЕ Й СПЕЧЕЛИ РЕКОРДНИТЕ 120 МЛН. ДОЛАРА    
Любопитно Певицата е сменила сексуалните провокации със социално-политически теми, но това не я прави новия Джон Ленън, смята 'Лос Анджелис таймс'

Новото световно турне на попиконата Мадона "Re-Invention tour" се очаква да се превърне в най-печелившото турне на годината, а и изобщо в историята на музиката, пише Investor.bg.
Според предварителните изчисления приходите от концертите ще надминат 120 млн. долара, а около 920 000 души се очаква да гледат звездата. Предишните предвиждания бяха доста по-скромни, като се очакваха приходи от 80 млн. долара и публика от 750 000 фенове.

Причина за рекордните прогнози е успешният начален старт на турнето на Мадона в Лос Анжелис на 24 май, въпреки че концертът на следващия ден беше отменен, защото певицата се оплака от стомашни болки.

Билетите за концертите на Мадона достигат 300 долара, а средната цена е 200 долара. Билетите за всички предварително определени дати се разпродадоха светкавично. Само за концертите в Лос Анджелис те са били продадени за 6 минути.

Звездата сложи допълнителни дати за концерти, след като се консултира с компанията "Clear Channel Entertainment" (ССЕ), която промотира турнето. Топ продуцентът на обиколката Крис Ламб, организирал турнетата на легенди като "Ийгълс" и Пол Маккартни, заяви, че успехът на концертите е невероятен:
"Това е шоу, не е концерт. Това, което Мадона прави е по-скоро театър и зрелищно шоу, отколкото само попконцерт."

Екипът на Мадона за турнето включва над 100 души технически персонал и 56 телохранители. Звездата е придружена на сцената от 12 танцьори и петима музиканти, като сред тях има шотландски гайдар.

Театър или не, факт е, че към първоначално предвидените 50 концерта Мадона прибави още пет дати. Така концертите стават общо 39 в САЩ и Канада и 16 в Европа, без да се смятат концертите в Израел, които за момента певицата отложи след заплахи за семейството й, ако излезе да пее там.

Турнето обаче вече беше разкритикувано заради прекалените политически внушения, които попзвездата прави от сцената и които според US критици звучали "доста наивно".

В репертоара на шоуто 45-годишната певица е включила и кавър на баладата "Imagine", изпят на фона на кадри с палестински и израелски деца, които се държат за ръце.

Според "Лос Анджелис таймс" певицата е сменила сексуалните провокации със социално-политически теми, но това не я прави новия Джон Ленън.

Предишното турне на Мадона "Drowned world" през 2001 г. събра 75 млн. долара от 47 концерта, сочат данните на "Билборд".

Досега за шампиони в турнетата се смятаха рок ветераните "Ролинг Стоунс", които събраха 130 млн. долара от турнето си през 1999 г. Билетите за него обаче струваха 500 долара и датите бяха повече.

all/НДТ
 


Сходни връзки

НОВИЯТ ИМИДЖ НА МАДОНА ЩЕ Й СПЕЧЕЛИ РЕКОРДНИТЕ 120 МЛН. ДОЛАРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди