изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:47 EEST
РУШИ СЕ 81-ГОДИШНА СГРАДА В ЦЕНТЪРА НА ДОБРИЧ    
ОбществоСтарата постройка на улица “Дойран” № 4 е започнала да се руши. Причина за това са падналите дъждове над Добрич в последните няколко дни.

Сградата е от две части. В едната има офиси и магазини, а другата е изоставена. Именно изоставената част се руши. Само преди няколко дни е паднала част от едната стена, а по време на последния порой от къщата са се отлепили още тухли. Свързахме се със собственика на постройката Райне Карагеоргиев, който заяви, че има намерение да събори неговата част от голямата къща. Той вече имал проект, според който на това място да се появят магазини и офиси.
“От главния архитект на Добрич има забрана за всякакво строителство в Централната част на града. Доколкото знам, чака се нов проектоплан на града. Опасявам се обаче, че ако това се забави, то сградата сама ще падне от дъждовете и има опасност да въвлече другата постройка, която е здрава” - заяви единият от собствениците Райне Карагеоргиев, който заедно с брат си Димитър са наследили къщата.
Оказа се обаче, че братята Карагеоргиеви са задължени да съборят падащата сграда, която се води като рискова. Често в подобни изоставени постройки нощуват бездомни хора. Ако има ранени при падане на стена, то отговорност ще носи собственикът на къщата.
“Собственикът на сградата може да я събори, защото е рискова. Той обаче не може да строи на това място, докато не бъде приет новия подробен устройствен план за централната градска част” - заяви главният архитект на Добрич Боряна Станчева.
Сградата е строена през 1923 година от дядото на Петър Чекелов - наследник на здравата част от голямата постройка.

НДТ

 


Сходни връзки

РУШИ СЕ 81-ГОДИШНА СГРАДА В ЦЕНТЪРА НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди