изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:17 EEST
ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ Н. ВАСИЛЕВ СЕ НАДЯВА ЛЕТИЩАТА ДА СА КОНЦЕСИОНИРАНИ ПРЕЗ 2005 Г.    
ТуризъмИнтервю в Албена с вицеппремиера Николай Василев

ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ Н. ВАСИЛЕВ СЕ НАДЯВА ЛЕТИЩАТА ДА СА КОНЦЕСИОНИРАНИ ПРЕЗ 2005 Г.
- Г-н Василев, кога се очаква да бъде концесионирано летищe Варна?

- Прекалено рано е да се говори за концесия на летищата. Все още законът за концесиите не е минал на второ четене - през тази седмица се предвижда да мине второто четене. Надявам се скоро да бъде приет и през следващите от 6 до 12 месеца да обявим процедурите по концесиите. Искрено се надявам, че през 2005 г. ще посрещнем туристическия сезон с концесионирани летища.

- Има притеснения, че летищата Варна и Бургас ще бъдат дадени в общ пакет. Според Коалиция за България след даването на летищата на концесия, ще се оскъпи туристическият продукт. Вярно ли е това?

- Изключително некоректно е да се твърдят такива неща. Не може да се говори за корпоративни интереси при концесионирането на летищата, тъй като все още няма приет закон. След приемането на закона ще бъдат открити процедури за концесиите на всяко едно от летищата. Към момента има голям интерес от чужди инвеститори и големи европейски летища. Консултант по този проблем е Американската агенция за международно развитие.
Що касае увеличението на цената на туристическия продукт, това е абслютно несериозно като твърдение и некомпетентно. Коалиция за България е винаги против, независимо какви са предложенията.

- Вашето лично мнение, г-н Василев, в какви срокове ще бъде финализирана сделката за БТК?

- Аз лично не разполагам с информация. Знам, че Агенцията за приватизация е обявила краен срок 20 юни за финализиране. Ако не бъде спазен този срок, то той трябва да бъде удължен.
Разговаря Виржиния ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ Н. ВАСИЛЕВ СЕ НАДЯВА ЛЕТИЩАТА ДА СА КОНЦЕСИОНИРАНИ ПРЕЗ 2005 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди