изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:10 EEST
В АЛБЕНА ПРЕДСТАВИХА "ЛЕГЕНДАРНИТЕ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТИ НА XX ВЕК"    
ТуризъмПървият плик бе подпечатан лично от вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев



Виржиния ГЕОРГИЕВА

Вчера в хотел "Лагуна бийч" в Албена "Български пощи" ЕАД съвместно с "Еврофутбол" ООД официално представиха новата тема в издаване на пощенски марки "Легендарните български футболисти на ХХ век". На представянето присъстваха вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев, областният управител на област Добрич Иван Иванов, представители на "Български пощи" ЕАД, "Еврофутбол" ООД, много гости.

Лично министър Василев направи презентацията, като заяви: "Това е издание на 4 марки и плик, на който има образите на 4-ма български футболисти. По този повод е изработен и специален печат.
Надявам се искрено, че това издание ще зарадва всички филателисти и любители на футбола. Интересното е, че за първи път са изобразени живи футболисти. Портретите на марките, както и пликът, са дело на художника Росен Тошев, който по този начин прави и дебют в миниатюрата".

Марките са в тираж 40 хил. броя, като всяка от тях е на стойност 0.45 лв., а пликът е с тираж 5 380 бр. "Еврофутбол" е направил всенародно допитване в рамките на два месеца, за да бъдат определени 10-те най-добри футболисти на България за миналия век. Общо 24 999 души са участвали в анкетата, като класираните на първите 4 места са изобразени на марки, а следващата четворка - на плика. На пощенски марки са изобразени ликовете на Христо Стоичков, Георги Аспарухов, Красимир Балъков и Никола Котков, а на плика - на Димитър Якимов, Петър Жеков, Христо Бонев и Емил Костадинов.

Министър Василев, губернаторът Иван Иванов и представител на "Еврофутбол" поставиха първия печат на първия плик. "Надявам се, че никой няма да възрази, но смятам първия плик заедно с марките в него да подаря на моя много добър приятел Краси Балъков" - заяви веднага след това министър Н. Василев.
 


Сходни връзки

В АЛБЕНА ПРЕДСТАВИХА "ЛЕГЕНДАРНИТЕ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТИ НА XX ВЕК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди