изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:14 EET
ДЕЛОТО В ЛИБИЯ: НЕ Е ВЪЗМОЖНО УМИШЛЕНОТО ЗАРАЗЯВАНЕ    
ЗдравеКакво е мнението Ви за процеса срещу българските медицински сестри в Либия?
Д-р Жанина КАЛИНКОВА - изпълнителен директор на Многопрофилна болница за активно лечение:
Д-р Калина ДЯНКОВА - акушер-гинеколог в МБАЛ:
*****************

Д-р Жанина КАЛИНКОВА - изпълнителен директор на Многопрофилна болница за активно лечение: Категорично подкрепям - от сърце и душа, каузата им, която се превърна в кауза на цялата медицинска общественост у нас и на цялото общество. Хора с медицинско образование, доказали професионализма си, които работят в детска болница, не биха заразили някого умишлено. Показателен е фактът, че ги подкрепя цялото лекарско и сестринско съсловие. Лично аз живея с надеждата, че ще бъдат оправдани, трябва да се направи всичко възможно за това. Голямата ангажираност на всички нива - на международни и български институции, не може да не се отрази на компетентното становище на съдебната инстанция в Либия. И световнопризнатите специалисти в областта на СПИН са на страната на българските медицински сестри, би трябвало съдът да се съобрази с тях.
Д-р Калина ДЯНКОВА - акушер-гинеколог в МБАЛ: Абсолютно солидарна съм с мнението на колегите си, които се обявяват в защита на българските медицински сестри, осъдени в Либия. От медицинска гледна точка е невъзможно да се заразят умишлено толкова много деца. Ако има нещо, то не е умишлено. По отношение на крайния изход съм много песимистично настроена. Съмнявам се изходът да е благоприятен. Искрено се надявам, че греша.
Вашите мнения за процеса срещу българските медицински сестри в Либия можете да споделите на редакционните телефони или на електронния ни адрес: ndt@dobrich.net или ndt@abv.bg.
НДТ
 


Сходни връзки

ДЕЛОТО В ЛИБИЯ: НЕ Е ВЪЗМОЖНО УМИШЛЕНОТО ЗАРАЗЯВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди