изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:58 EEST
"МУЗИКАТА Е 100 ПРОЦЕНТА ВИСША СИЛА"    
Културасподеля Калоян - китарист на рок-групата "Кожа и кости" от Добрич

Момчетата от създадената в края на 2001 г. банда /Самуил-барабанист, Тото-басист, Евгени-вокал, Явор и Калоян-китари/ сами пишат повечето си парчета, но правят и кавъри на песни на групи от световна величина като "Дийп Пърпъл", "Алис Купър" и др. Защото, както казва Калоян, понякога какъв музикант си зависи и от това дали правиш качествени кавъри. Още повече на толкова популярни групи.
Въпреки че "Кожа и кости" съществува от близо три години, младите музиканти се занимават сериозно с музиката от година и половина. "Имаме амбиции за албум! Искаме да направим нешо хубаво. Желанието за това идва най-вече като си на сцената. Като видиш пред теб сто души, които се веселят, адреналинът ти се покачва невероятно. Чувството е супер! Търсим си усилено спонсори за запис в студио" - споделя Калоян. Той черпи идеи и вдъхновение от музиканти като Джо Петручи, Стив Вай и музиканти от началото на 60-те години на 20 век - Джими Хендрикс, Ерик Клептън, Биби Кинг. В музиката тийнейджърът вижда себе си и приятелите си. Тя е като послание, а музикантът е посланикът, споделя Калоян. Според него, няма нишо лошо в смесването на различни стилове. В крайна сметка не живеем в някаква тоталитарна държава, където ти казват какъв човек да бъдеш. Всеки е свободен и има право да харесва каквато музика иска. Точно заради това Калоян не може да разбере хората, които съдят другите. Защото, както казва той, всеки е част от природата и не трябва да се отрича от това, което е. В случая - да харесваш рок музиката и да имаш дълга коса.
Калоян казва още, че за него музиката е 100 процента висша сила. Един от тези сто процента е дарбата, а другите 99 процента са работа и най-вече постоянство.
За тийнейджъра музиката е страст. "Ако кажем, че музиката е най-големия кеф, то трябва да си безсмъртен" - споделя още Калоян и допълва: "Аз вярвам в Бог. Моля се да ми помага. Но той ти дава дарбата - оттам нататък ти сам се развиваш."

Марина НОВАЧЕВА
 


Сходни връзки

"МУЗИКАТА Е 100 ПРОЦЕНТА ВИСША СИЛА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди