изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:10 EEST
ПИЛЕШКО БОНФИЛЕ СЪС СМЕТАНОВ СОС    
КулинарниРецепта за вкусен обяд или вечеря

ПРОДУКТИ: 1 тарелка прясно охладено пилешко бон филе, 3 средни главички лук, 3 скилидки чесън, 1 кофичка сметана, 1 дафинов лист, сол, 1 лъжичка червен пипер, 3 мандарини, олио за дъното на два тигана, 500 г. мариновани печурки, нарязани с маринатата, 1/2 литър вода, оцет.

ПРИГОТВЯНЕ: Пилешките бонфилета се нарязват леко по повърхността като за скара. Оставят се 1/2 час да се накиснат в оцет, нарязан лук, черен пипер и малко сол. В един тиган се нагорещява мазнина, колкото да се покрие дъното. Слагат се печурките да се позапържат, после се добавя по малко течност от маринатата. Другата част малко по малко се добавя в купата със сметана. На гъбите се добавя малко дафинов лист. Като се задушат и се сгъсти соса се свалят от огъня и гъбите се изваждат.

В същата мазнина се слага да се изпържи лукът. След като се позапържи под капак, се слага малко вода и/или маринатата / ако е останала.

Добавя се пилешкото и се похлупва, докато побелее и се обръща. В сметановия сос се слагат трите счукани скилидки чесън и се разбъркват.

В задушаващото се пилешко, малко преди свалянето му от котлона се добавя една лъжичка червен пипер и се разбърква. Сваля се от огъня и се оставя яденето малко да се поотпусне. Сервира се в чинии, смесено с лука. Отгоре се сипва сметанов сос, а най-отгоре се добавят обелените мандарини.
 


Сходни връзки

ПИЛЕШКО БОНФИЛЕ СЪС СМЕТАНОВ СОС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди