изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:51 EET
ЧЕХИЯ ПОБЕДИ БЪЛГАРИЯ С 3:1    
СпортПревъзходство на чехите, хаос в българския тим

Чехия победи България с 3:1 в контрола, играна на стадион “Тойота Арена” в Прага. Головете вкараха Милан Барош (55), Ярослав Плашил (76) и Томаш Росицки (85) за домакините и Милен Петков (90) за гостите. По този начин “лъвовете” записаха трето поредно поражение от същия съперник, а общата голова разлика от тези срещи е 1:10 в полза на чехите. Това бе последната проверка на България преди Евро 2004 в Португалия.
Срещата започна със силен натиск на домакините и българската защита буквално се задъхваше пред непрекъснатите атаки към Здравков. Още в 7-ата минута Марек Янкуловски изпълни пряк свободен удар, топката среща стената и попадна в Григера, но Здравков успява да спаси. Секунди по-късно Росен Кирилов с шпагат изчисти след удар на гиганта Ян Колер. При една от редките контраатаки на гостите Зоран Янкович можеше да открие резултата, но Петер Чех демонстрира блестяща реакция и успя да спаси негов удар от около 3 метра. Малко преди почивката Велизар Димитров пропусна отлична възможност да открие резултата. Събитията от първото полувреме се повториха и през втората част. Превъзходството на чехите бе оползотворено в 55-ата минута, когато остро центриране на Марек Хайнц в наказателното поле намери непокрития Милан Барош, който от 2 метра от голлинията нямаше проблеми да открие за 1:0. 3 минути по-късно Мартин Петров изпрати топката в мрежата на Чех, но съдията Антон Стредак от Словакия отмени гола заради игра с ръка на нападателя. Четвърт час преди края на мача резервата Ярослав Плашил реши всичко. Халфът на Монако финтира двама български защитници и със шут направи 2:0.
Хаосът в играта на нашите стана още по-голям и логично в 86-ата минута звездата на Борусия Дортмунд Томаш Росицки с удар от въздуха вкара за 3:0 за Чехия. В даденото от рефера продължение Милен Петков използва грешка на отбраната на домакините и направи загубата ни малко по-почетна.
Този резултат може да се приеме и като успех за националния отбор на България. В предишния мач между двата отбора през 2001 г. “лъвовете” претърпяха една от най-тежките загуби в историята на българския футбол – 0:6. Тогава сред голмайсторите се записаха Томаш Росицки –2, и Милан Барош, които и сега бяха сред главните действащи лица на “Тойота Арена”.

ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

ЧЕХИЯ ПОБЕДИ БЪЛГАРИЯ С 3:1 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди