изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:09 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 1 И 2 ЮНИ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната за 1 и 2 юни

Бюлетин на МВР за 1 юни

София. Тази сутрин около 5.50 часа на тел. 166 е получен сигнал за стрелба в ж.к. „Надежда-4”. След бързи действия на оперативния дежурен център в СДВР и Второ РПУ автопатрул на районното управление е задържал стрелеца до бл. 238. След като пийнал порядъчно Стефан П. /26 г./ от Карлово се развилнял между блоковете в квартала, удрял по паркираните наблизо автомобили, успял да отвори и да влезе в единия от тях – „Хюндай” със софийска регистрация. Полицаите го засекли в колата и успели бързо да му отнемат оръжието – пистолет „ТТ”. Срещу Стефан П. Е образувано дознание, той е задържан в ареста на районното управление за 24 часа.

Извършител на крупна измама е разкрит от служители на „Икономическа полиция” на Пето РПУ. Като управител на столична фирма Йордан К. /30 г./ успял да завлече с 12 520 лева свой кандидат-партньор. Той му обещал „изгодна” сделка при закупуване на жито и слънчоглед от земеделска кооперация в с. Желява. По случая е образувано дознание.

Специализирана полицейска операция срещу разпространение на наркотични вещества бе проведена на територията на столицата.. Тази нощ, на паркинг в ж.к. „Дружба”, столичните полицаи и колегите им от РДВР-София са заловили четирима наркопласьори. Те пътували с „Фолксваген Голф”, врачанска регистрация и с лекотоварен автомобил „Форд”, благоевградска регистрация. Оказало се, че ботевградчаните Николай К. /46 г./, синът му Кристиян Н. /21 г./, регистриран за кражби и Калин С. /25 г./, също регистриран в полицията, имали уговорена среща с Вельо А. /34 г./ от Първомай, Благоевградско, за да им предаде 2 кг марихуана. Полицаите изчакали докато тримата предадат парите на благоевградчанина и получат дрогата, която укриват под задната седалка на голфа и тогава атакували. Така пласьорската група е била задържана на местопрестъплението. Те са в ареста на Осмо РПУ за 24 часа, след което ще бъдат предадени на следствието. / снимки можете да ползвате от Пресфото-БТА/
Други двама са задържани в Интернет-клуб от служители на Седмо РПУ. Асен В. /19 г./ тъкмо продавал синтетични наркотици на непълнолетния С.В. /17 г./. При извършения обиск от тях са иззети термично-запечатани дози амфетамин, три мобилни апарата и пари. Двамата познайници на полицията са предадени на следствието.

РДВР-София. Свада между двама съседи в пирдопско село, вдигнала на крак полицаи от РПУ-Пирдоп. Скандалът станал в ливада край с. Златица около 19 часа. Славчо Д. /63 г./ и Марин Б. /66 г./ се хванали „гуша за гуша” заради правото кой пръв да ползва водата за поливане. Разярените мъже се нахвърлили един срещу друг, въоръжени с нож и мотика. Двамата, с наранявания по краката и ръцете, са откарани в болницата. Работата по изясняване на случая продължава.


Бургас. Преди три дни 40-годишен бургазлия сигнализирал, че непознат му се обадил по телефона и му предложил да участва в покупко-продажба на транспортна лента. Била фиксирана и печалбата от сделката- 25 % от 16 000 лв.,ако подпомогнел финансово осъществяването на покупко-продажбата. Непознатият определил среща за предаване на парите. В резултат на оперативните действия на полицията е задържан Марин М./23 г./ от Павликени. В колата му “Фолксваген Голф” са намерени 3 рула с надпис “Плосък ремък”, в чиято вътрешност е открит навит фазер. Работата по случая продължава.

*******************************

Бюлетин на МВР за 2 юни

София. Вчера в Шесто РПУ е отведен Димитър Л. /37 г./, известен на органите на реда. Десетина дни по-рано, при полицейска проверка на ул. „Севастократор Калоян” той бил заловен от служители на КАТ-СДВР да шофира пиян лек автомобил „БМВ”. Химическата експертиза, направена в Университетската болница „ Св.Анна” установила наличието на 3,1 промила алкохол в кръвта му. Нарушителят е уличен по чл.343-Б, ал.1 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка”.

Извършители на улични грабежи бяха задържани в няколко столични РПУ. 16-годишният М.С. е задържан за 24 часа в Първо РПУ заради грабеж над 20-годишен младеж от Дом за сираци, извършен в понеделник около 18 часа в градинката срещу клуб „БИАД” . Същият ден в ж.к. „Дианабад” бил нападнат 23-годишен мъж, от когото насила са отнети мобилен телефон и други вещи. След бърза реакция на полицията е задържан и уличен в извършване на престъплението криминално проявеният Константин Н. /22 г./. GSM „Алкател” и велосипед задигнал насила от 41-годишен столичанин 23-годишният Трайко Г., регистриран за криминални прояви. Той нападнал жертвата си пред входа на Западен парк. След 24-часово полицейско задържане в Трето РПУ му е наложена мярка „парична гаранция”.

Около 400 метра многожичен телефонен кабел, собственост на БТК, задигнали крадци от района на кв. „Хр. Ботев” в понеделник. След бързо блокиране на района от автопатрули на Първо и Пето РПУ е заловен единият от извършителите – известният на органите на реда Добрин Д./22 г./. Съучастникът му се издирва.

Пловдив. При специализирана полицейска операция вчера служители на “Криминална полиция” при РДВР са открили и иззели голямо количество предмети с археологическа стойност и ценни икони. При акцията, наблюдавана от представители на Окръжна прокуратура, в три частни жилища - в Пловдив, в с. Устина и в гр. Съединение са открити 12 икони и 42 антики, свързани с периода на тракийската култура, като някои от експонатите са били с полеви инвентарни номера. Сред намереното - оброчни плочки, глинени съдове, теракотена статуетка, монети, с най-висока стойност са две мраморни фигурки от 5-тото хилядолетие пр. н. е. Според специалисти подобни триизмерни фигурки са не повече от четири на територията на страната, една от тях струва близо 5 хиляди долара на нелегалния пазар за антични ценности. Експерти датират намерените икони от различни периоди след VІІІ век, а откритият триптих оценяват най-малко на 30 хиляди евро. По първоначални данни изображенията на светците са били откраднати от църкви в Пловдивския регион Сред иззетите вещи е открита и матрица за печат на Археологическия музей в Пловдив-стана ясно днес на пресконференция в РДВР с участието на директора ген. валентин Петров и директора на Археологическия музей в града Константин Кисьов.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 1 И 2 ЮНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди