изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:18 EET
БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ПОЧЕТЕН КОНСУЛ В ОБЛАСТ БУРСА /ТУРЦИЯ/    
ПолитикаИнформация на Министерския съвет

Турският гражданин Хаяти Коркмаз ще изпълнява функциите на почетен консул на България в Турция със седалище на почетното консулство в град Бурса и консулски окръг, включващ област Бурса.
Хаяти Коркмаз е роден в град Ардино. През 1973 г. се изселва със семейството си в Турция. Той работи като мениджър в търговска компания "Мо-Бу" и е политически коментатор в седмичника "Еко хабер". Коркмаз е един от известните общественици в Турция. Като такъв винаги е проявявал ангажираност и разбиране към проблемите на изселниците в Турция, отчитайки интереса на развитието на двустранните отношения с България.
Хаяти Коркмаз има заслуги за развитието на българо-турското търговско-икономическо и културно сътрудничество и за популяризирането на постиженията на България в Турция.
Назначаването на Хаяти Коркмаз за почетен консул на Република България в Република Турция отговаря на целите на българската външна политика за развитие и задълбочаване на партньорството със страните от Югоизточна Европа във всички областиФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ПОЧЕТЕН КОНСУЛ В ОБЛАСТ БУРСА /ТУРЦИЯ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди