изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:29 EET
ВДИГАТ ТАКСИТЕ ЗА ВИСШИТЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ    
НовиниПлащаме от 5 до 30 лв. повече за вузовете
В приетото правителствено постановление не се предвижда увеличение на кандидатстудентските такси

От 5 до 30 лв. ще се увеличат таксите в държавните висши училища от следващата учебна година за приетите студенти след 2000 г., реши правителството.

Годишната такса за специалностите Право, Политически науки и Социални дейности ще стане 225 лв. за редовно обучение, а за задочно - 115 лв., съобщи БНР. Таксата за магистърска степен по право се увеличава на 285 лв.

За специалностите Педагогика, Икономика и Туризъм годишната такса ще стане 185 лв. за редовно и 95 лв. за задочно обучение. За Информатика и Компютри ще се заплаща 245 лв. за редовно и 125 лв. за задочно обучение.

Увеличението на таксите е най-голямо за специалностите в Медицинския университет. Годишната такса за редовно следване ще бъде 310 лв., а за задочно - 155 лв. За магистърската степен по Медицина, Стоматология, Фармация и Здравни грижи ще се плащат 410 лв.

В приетото правителствено постановление не се предвижда увеличение на кандидатстудентските такси. За първи изпит ще се заплаща 15 лв., а за всеки следващ по 10 лв.

all/НДТ
 


Сходни връзки

ВДИГАТ ТАКСИТЕ ЗА ВИСШИТЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди