изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:53 EEST
ОБЩИНА И БАНКА СИ СТИСНАХА РЪЦЕТЕ    
ИкономикаФинализирана е сделката за покупка на бившата почивна база на банка "Биохим" в Каварна от общината, съобщи за НДТ кметът на общината Цонко Цонев.



"Вече базата е наша собственост, като вчера подписахме договора за покупко-продажбата с директора на добричкия клон на банката Румен Гюров" - добави още Ц. Цонев. Общината е заплатила 450 хил. евро. Базата е оборудвана и работи вече като хотел, който се казва "Каварна". "Това е най-голямата инвестиция, която сме направили, като с нея разкрихме и 25 постоянни работни места. До края на активния сезон сме осигурили 100 % заетост на базата, като там ще почиват руски туристи. От септември до 10 октомври хотелът пък ще бъде зает от орнитолози от Австралия, Нова Зеландия, Западна Европа и САЩ. До 15 юни ще отвори врати и ще заработи и дискотека "Чайка" - разказа Ц. Цонев. В Каварна очаква също приходите от туристическа дейност да се увеличат и от заетостта на ВК "Русалка". В момента там почиват 550 немски туристи, като през активния сезон ще има постоянна заетост от 1200 - 1500 туристи.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА И БАНКА СИ СТИСНАХА РЪЦЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди