изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:59 EEST
ИСТИНАТА НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ НА БЯЛ СВЯТ    
Общество
Какво е мнението Ви за процеса срещу българските медицински сестри в Либия?






Д-р Александър ЩЕРЕВ - директор на Районен център по здравеопазване: Според мен медицинските сестри са абсолютно невинни. Не може жени, които са майки, да заразят умишлено деца със СПИН. Вероятно, проблемът е в организацията в либийската болница, в многократното използване на игли и спринцовки. Искрено се надявам на българските медицински сестри не да им бъде простено или да бъдат помилвани, а да бъде доказана невинността им.
Д-р Панайот ПАНАЙОТОВ - зам.-директор на Многопрофилната болница за активно лечение: Следя процеса от самото му начало. Вече стана ясно, че има политически момент. През първите две години мнението на държавните ръководители относно тяхната вина не бе категорично, но сега не е така. Убеден съм, че българските медици нямат вина. Не мога само да разбера, след като знаем каква е политическата обстановка в Либия, защо вдигаме толкова много шум и "разлайваме кучетата". Смятам, че процесът в крайна сметка ще се реши от световната дипломация, затова няма да се стигне до изпълнението на присъдите. Но истината няма да излезе на бял свят.
Мнението си за процеса срещу българските медицински сестри в Либия можете да споделите на редакционните ни телефони или на електронния ни адрес: ndt@dobrich.net или ndt@abv.bg.

 


Сходни връзки

ИСТИНАТА НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ НА БЯЛ СВЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди