изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:36 EEST
ГЕНЕРАЛ ВОЙНОВ ПРЕДЛАГА 11 СЕПТЕМВРИ ЗА СВЕТОВЕН ДЕН НА ПОЖАРНИКАРИТЕ    
Общество170 милиона евро за техническо преоборудване трябват на българските огнеборци, за да достигнат стандартите на Европейския съюз



Датата 11 септември, когато бяха извършени терористичните атаки срещу Световния търговски център в САЩ, да стане световен ден на пожарникарите предлага директорът на Националната служба "Пожарна и аварийна безопасност" генерал Кирил Войнов. Това съобщи той на пресконференция вчера в Албена. Огнеборец N 1 в страната каза също, че вече е изпратил писма с тази идея до всички чуждестранни пожарни, с които българската служба поддържа контакти. Предстои предложението да бъде изпратено в ООН и до посланика на САЩ у нас.
Българската пожарна се нуждае от 170 милиона евро за техническо преоборудване, за да достигне стандартите на Европейския съюз, каза още ген. Войнов. Той допълни, че в момента започва реализацията на спечелен проект за трансгранично сътрудничество с Гърция на стойност 6 милиона и 500 хиляди евро. Подготвят се и други подобни проекти.
Ген. Войнов коментира също и пожарната обезопасеност на българските курорти. Той подчерта, че община Варна ще сключи договор за осигуряване на 15 души от НС "ПАБ" за четири месеца, което струва 100 000 лева.
Има внесено предложение от министрите на земеделието и на вътрешните работи Мехмед Дикме и Георги Петканов за промяна на Закона за опазване на земеделските земи. Идеята е да се въведе контролирано палене на стърнищата с определени изисквания. Опалването им се превръща в проблем всяка година и създава сериозна опасност за намиращи се наблизо горски масиви. На международна конференция преди два месеца по проблемите на горските пожари, България е определена за регионален център за мониторинг за страните от Средиземноморския басейн, Източна Азия, Северна Африка и Балканите. Предстои декларацията да бъде приета от ООН.
От следващата седмица ще започне освобождаване на всички пътища за евакуация във високите сгради в страната. На много места, например, живущите в блоковете са си оградили помещения по стълбищата, заяви директорът на НС ПАБ. След пожара в Министерския съвет са проверени всички административни сгради с подобно значение. От следващата седмица започват проверки по хотелите в София.
 


Сходни връзки

ГЕНЕРАЛ ВОЙНОВ ПРЕДЛАГА 11 СЕПТЕМВРИ ЗА СВЕТОВЕН ДЕН НА ПОЖАРНИКАРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди