изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:34 EEST
* V РЕПУБЛИКАНСКИ СЪСТЕЗАНИЯ "МЛАД ОГНЕБОРЕЦ"    
СпортУЧРЕДЯВАТ КУПА НА ИМЕТО НА ЗАГИНАЛИЯ В ЛИМ ЮЛИЯН






Петите републикански състезания на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" се провеждат вчера и днес в курортен комплекс "Албена". Надпреварата официално откри директорът на Националната служба "Пожарна и аварийна безопасност" полк. Кирил Войнов на голфигрището пред хотел "Добруджа" в комплекса. Състезанията са под патронажа на министъра на вътрешните работи проф. Георги Петканов. На официалното откриване присъстваха още директорът на РДВР в Добрич подп. Румен Иванов, секретарят на областната администрация Драгой Драгоев, зам.-кметът Ваня Балчева, доц. Петър Христов, заместник-ректор на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и др.
В състезанията участват над 300 момчета и момичета от цялата страна. Гости са отбори от Румъния и Сърбия и Черна гора. Всеки отбор се състои от 10 състезатели - момичета и момчета на възраст от 12 до 16 години, които се състезават в дисциплините "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 метра щафетно бягане с препятствия". Победителите ще станат известни днес. В рамките на първенството бе открита изложба на творби от Втория национален конкурс за детска рисунка "Пожарната ни пази", посветен на 125 години от създаването на МВР.
Тази година в рамките на състезанията ще бъде учредена преходна купа на името на 18-годишния Юлиян Манзъров от Свищов, който трагично загина в катастрофата край река Лим, като преди това спаси няколко от съучениците си. Купата ще бъде връчена на отбора, който стане комплексен победител, от родителите на Юлиян Манзъров. Всички състезатели пък ще получат значка с образа на момчето.
В България са учредени 593 отряда "Млад огнеборец", в тях членуват близо 9 000 деца.
 


Сходни връзки

* V РЕПУБЛИКАНСКИ СЪСТЕЗАНИЯ "МЛАД ОГНЕБОРЕЦ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди